A rocking New Year met Steve Conte A rocking New Year met Steve Conte

Steve Conte en Vanderbuyst rocken 2010 in

, Tekst: Andre Joosse Foto's: Rene Kauwenbergh

A rocking New Year met Steve Conte

Steve Conte en Vanderbuyst rocken 2010 in

Tekst: Andre Joosse Foto's: Rene Kauwenbergh ,

New York Dolls gitarist Steve Conte opent 2010 in t Beest met zijn Crazy Truth. Als opener van de avond staat powerrock trio Vanderbuyst op het affiche. A rocking New Year.

Steve Conte en Vanderbuyst rocken 2010 in

Steve Conte is nog het meest bekend als gitarist in de legendarische New York Dolls. Toch heeft hij nog tijd om tussen de Dolls bedrijven door een andere band op te richten met Leeko Kostrinsk (bas) en Phil Stewart (drums). Ze geven de band de naam The Crazy Truth, vernoemd naar een gedicht van Charles Bukowski. Het album van Steve Conte & The Crazy Truth kwam uit in oktober 2009 en vandaag staat Conte op het nieuwjaarsfeestje van podium t Beest.
 
Na het over en weer doorgeven van de beste wensen door de vaste Beest bezoekers is alle aandacht voor de Zeeuwse rockband Vanderbuyst. De nieuwe band van Willem Verbuyst, nog bekend van surfrock groep Dr Reverb, speelt harde powerrock met invloeden van klassiekers als Judas Priest en Thin Lizzy.
 
Het trio opent het nieuwe jaar zoals je mag verwachten: hard! Headbangend met blote bovenlichamen en zweterige lichamen en strakke jeans, alles lijkt op de jaren 80 metal bands van weleer. Ook muzikaal komt het daar op neer, riffs en gitaarsolo’s maken de Vanderbuyst rockshow compleet.
 
Na een korte pauze neemt Conte het podium over. The Crazy Truth is vandaag vervangen door een Vlaams/Zeeuwse “gekke waarheid”.  De Zeeuwse muzikant Jeroen Polderman (City to City, Danny Vera en Plaeto) neemt plaats achter het drumstel en de Vlaamse Jos Verheijen (ook uit Plaeto) begeleid Steve Conte op bas.
 
Steve Conte is op kerstvakantie in Zeeland bij zijn schoonfamilie. Via, via is hij in contact gekomen met de lokale helden, zie daar de alternatieve Crazy Truth.
 
Ondanks de gelegenheidsformatie klinkt het concert als een klok. De heren spelen als een band die al jaren met elkaar speelt. Ook het publiek is erg enthousiast en gaat los bij de rock and blues van Conte en co. Nieuwe nummers en Conte klassiekers wisselen elkaar af.
 
2010 is in ieder geval volwaardig geopend door podium t Beest. Terwijl de eerste mensen richting garderobe lopen staat Conte handtekeningen uit te delen bij de merchandise stand in de gang. A rocking New Year it is!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland