2nd Influenz voor een keer verlost van Metal 2nd Influenz voor een keer verlost van Metal

Maandelijkse bandcompetitie beleeft gevarieerde en sterke voorronde

, Tekst: Maartje Buise Foto's: Rene Kauwenbergh

2nd Influenz voor een keer verlost van Metal

Maandelijkse bandcompetitie beleeft gevarieerde en sterke voorronde

Tekst: Maartje Buise Foto's: Rene Kauwenbergh ,

De eerste voorronde van 2010, inclusief gekke bussen en vier competitie bands. De jury voor de gelegenheid aangevuld met Co van Klomppop, zouden hier nog wat nieuwe boekingen bij zitten?

Maandelijkse bandcompetitie beleeft gevarieerde en sterke voorronde

Stipt om acht uur ‘s avonds stap ik de Klomp binnen, mooi op tijd om de eerste act van vanavond te zien. Annemieke Buise en Jan Minaard zijn dan ook goede bekenden, gezien eerst genoemde mijn zusje is. De twee spelen samen enkele akoustische covers van onder andere The Stone Roses en Dresden Dolls. Jan heeft zijn gebruikelijke band Jay Minor and the Early Birds thuis gelaten en speelt hier puur op zijn gitaar. Annemieke’s zang is hier en daar wat scherp, maar ook vol en dynamisch. Het gelegenheidsduo, dit is bovendien pas hun tweede optreden zo samen, slaat jammer genoeg nog niet echt aan bij veel van het Ovezandse publiek. Zoals de jury later treffend zei: “Jullie muziek is een puzzeltje en daar moet je van houden.”

Ook de tweede band van vanavond, het Walcherse Starlit Nights, speelt nog niet zo lang samen in huidige bezetting. Het publiek gaat stevig vooraan staan, klaar voor de belofte die moshpit heet en toch een beetje hoort bij metalmuziek op 2nd. De bandomschrijving van te voren bleek toch niet helemaal accuraat. Gothic was het zeker, maar de gitaar stond jammer genoeg erg zacht. Het blijft een vreemd fenomeen om een gitarist los te zien gaan, maar daar vervolgens niks van te horen. Het publiek vertrok wederom vroeg naar buiten. Dit is jammer, al komt het overgrote deel van de toegestroomde pubers toch vooral naar eigen zeggen voor de gezelligheid. 

Grungeband ZINK is de derde gegadigde deze vrijdag. De rockers lijken Nirvana’s maniertjes hier en daar regelrecht gekopieerd te hebben, met het ‘haren in je gezicht en zomaar wat mompelen’ –attitude van zanger Maric als slagroom op het toetje. Tweede geworden bij Regioruis en derhalve een grote belofte, die volledig wordt ingelost. Eigenzinnig, hard, overtuigend en vooral bezield. Uiteindelijk verkiest de jury het trio dan ook terecht als winnaar van de avond. 

Double C is de laatste competitie-act. Uit het publiek wordt al vrolijk “double cock!” gebruld en de jongens hebben aardig wat fans meegenomen. Niet slecht voor een eerste echte optreden. De funkrockrapband, ja echt, lijkt zijn geluid vooral op The Red Hot Chili Peppers en Rage Against The Machine georiënteerd te hebben. Ik moest bekennen dat ik even slikte toen frontman Nick vrolijk tegen presentatrice Ramona zei dat hij niet echt ging zingen maar vooral zou rappen, maar dit pakte wonderwel erg goed uit. Het was vrolijk en de gasten hadden er zichtbaar plezier in. Bovendien met overmacht winnaar van de publieksprijs, niet slecht voor een eerste optreden!

Special act Appendix sluit de avond uiteindelijk af. De Brabanders (Bergen op zoom) hebben al vaker op het 2nd podium gestaan als special act. Het optreden begint wat loom, er kan amper een lach af bij de zanger en bassist, maar komt na enkele nummers toch goed op gang als het publiek mee begint te doen. Lekkere punk zonder pretenties, hier geen anti-politiek geneuzel of angstige verhalen. Appendix sluit een sterke avond goed af met hun bierliedjes, de winnaars zijn bekend en nog twee voorrondes te gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland