Zaniac wint derde voorronde Hooi!koorts Zaniac wint derde voorronde Hooi!koorts

Hoewel de concurrentie erg goed is, pakt Zaniac de jury compleet in

, Tekst: Marije Albach, Foto's: Rene Kauwenbergh

Zaniac wint derde voorronde Hooi!koorts

Hoewel de concurrentie erg goed is, pakt Zaniac de jury compleet in

Tekst: Marije Albach, Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Het was weer een zeer geslaagde avond met veel (nieuw) Zeeuws talent. Er kan er echter maar één de winnaar zijn...

Hoewel de concurrentie erg goed is, pakt Zaniac de jury compleet in

Bij deze derde voorronde van popproject Hooi!koorts ligt het niveau misschien wel het hoogste, tot nu toe. Vier acts presenteerden zich en kregen zeer goed commentaar van de juryleden. 

Solist Annop Catsman mag het spits afbijten en doet dit op zijn metal-gitaar, samen met zijn Playstation Portable. Op dit apparaatje staan backing tracks waar hij mee meespeelt. Zijn gitaarwerk is erg goed en hij maakt van verschillende liedjes, waaronder Beat It, leuke versies. Een minpunt is dat de kwaliteit van het geluid wat uit zijn Playstation komt, niet goed is, en dat hoor je goed terug. En ondanks zijn goede gitaarspel lijkt het publiek verveeld. Ook is Annop na 10 minuten al klaar. Kort dus, en niet zo heel krachtig. Van de jury krijgt hij het advies om een band te zoeken, ik sluit me hier bij aan.

Dit is pas het tweede optreden van de band Bente Alice, maar dat blijkt nergens uit. De band bestaat uit een zangeres, twee gitaristen en een bassist. Geen drummer dus, maar dat mis ik nou niet echt. Na een paar nummers probeert de gitarist dit probleem op te lossen: Beatboxen. Als hij dit begint te doen, loop ik naar de geluidsman om te vragen of 'ie dat nou écht zelf doet. En ja hoor, hij is niet alleen een gitaar- maar ook een beatbox talent! De zangeres zingt, zoals de jury het zo mooi zegt, on-Zeeuws goed. Het publiek ontvangt de band heel goed, en dat is volledig terecht. De catchy popliedjes zouden wat mij betreft zo op de radio uitgezonden kunnen worden.

Hierna wordt het podium door middel van een vloerkleed en een lamp, omgebouwd tot een woonkamer. Zaniac speelt poprock waar je écht vrolijk van wordt. Het is fijn om naar te luisteren en de band is ook nog eens fijn om naar te kijken: het spat er vanaf dat ze er plezier in hebben en zelfs met vier verse hechtingen in haar knie weet zangeres Anouk er nog de nodige beweging in te krijgen. De muziek zit goed in elkaar, de refreintjes zijn leuk en de samenzang klinkt ook goed. Dit is een erg fijne band!

Dan Musk is een erg goede band, maar de zanger weet nog niet echt hoe hij met zijn publiek om moet gaan. Het “Jullie zijn echt dood” probeert hij later weer goed te praten met: “Nee, jullie waren best een leuk publiek”, maar hij heeft niet door dat dit nu niet meer zo geloofwaardig over komt. Het is erg jammer dat hij dit doet, want verder is er niets op de band aan te merken. Het zijn erg goede nummers en erg goede muzikanten. 

Een goede afsluiter voor een prachtige avond: Smout laat mooie, Nederlandstalige liedjes horen terwijl de jury beslist wie de winnaar is. Het zijn gevoelige liedjes en de teksten zijn heerlijk herkenbaar. De muziek heeft een lekker, iets harder randje en de toetsenist is ook zeker een goede aanvulling voor de band geweest. Deze mannen weten hoe je moet optreden en vervullen de verwachting van ‘special act’ helemaal!

Na Smout komen de juryleden het podium op met het nieuws waar iedereen op zit te wachten: “Wie heeft er gewonnen?”
Dan Musk heeft de meeste stemmen en dus publieksprijs gewonnen, en maken daarmee kans op een plekje in de finale. De grote winnaar van de avond is Zaniac, naar mijn mening helemaal verdiend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland