Zaniac en GorkA27 winnen halve finale PopSport Zaniac en GorkA27 winnen halve finale PopSport

6 bands streden om een plek in de landelijke finale van PopSport

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Zaniac en GorkA27 winnen halve finale PopSport

6 bands streden om een plek in de landelijke finale van PopSport

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Zaterdag vond in Podium De Pit in Terneuzen de Zeeuwse finale van PopSport plaats. De zes deelnemende bands hebben aan jury en publiek laten zien welke ontwikkelingen zij de afgelopen maanden hebben doorgemaakt door het geven van een knallend optreden. De bands Zaniac en GorkA27 gaan door naar de landelijke finale van PopSport, waar zij een optreden weggeven op 9 mei in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

6 bands streden om een plek in de landelijke finale van PopSport

Het landelijke project PopSport loopt in Zeeland ondertussen al enkele maanden met de bandteams: GorkA27, Dread, Kerensa, Light Brigade, Scot- Free en Zaniac.
PopSport is een educatieve competitie waarin bands (12-18 jaar) o.a. met een fictief bedrag van €1000,- workshops naar eigen keuze kunnen boeken, om hun muzikale en zakelijke kant verder te kunnen ontwikkelen.

Zaterdag kon het publiek en jury zien dat de bands hard hadden gewerkt door een goede show neer te zetten. Naast dat er een kritische jury toekeek gaf voor sommigen het grote podium en de volle zaal nog meer reden tot zenuwen. 
De twee zangeressen van Kerensa mochten het spits afbijten, gevolgd door een energieke show van Scot-Free. De mannen van GorkA27 lieten met hun garagerock de Pit niet stilstaan, zanger Tim Roos wist, ondanks dat hij griep had, met zijn geweldige stem de jury in te pakken. De jongens en meiden van Light Brigade verrasten de zaal met de bijzondere zang van zangeres Zoë. De band Dread had duidelijk de meeste fans meegenomen, voor diegene die zich met carnaval niet konden uitleven, dat kon hier. Als laatste maar niet te vergeten, finalist Zaniac, met hun vrolijke liedjes kregen ze de zaal aan het zingen en lieten onuitwisbare sporen na in Terneuzen (op het toilet werd nog na geneuried).  

Naast deze 2 finalisten werd ook een prijs uitgereikt voor de beste manager, iedere band heeft tijdens het PopSport traject een manager gehad (een klasgenoot of vriend/vriendin), de manager die alles fantastisch had geregeld voor de band Dread is Marnix de Bruyne.

Zaniac en GorkA27 krijgen ieder een professionele bandfotoshoot, gaan werken aan een publiciteitsplan, krijgen extra studiotijd, extra bandcoaching en komen op de PopSport-verzamel-cd. En niet te vergeten, ze mogen door naar de landelijke finale, waar zij een optreden weggeven op 9 mei in het Arsenaaltheater in Vlissingen! Daar zullen ze strijden tegen de finalisten van Limburg, Flevoland, Noord-Holland en Noord-Brabant.

Voor meer informatie ga naar www.popsport.nl
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland