Wendy McNeill komt opnieuw naar Middelburg Wendy McNeill komt opnieuw naar Middelburg

Canadese cabarettroubadour maandag in Kaffee ‘t Hof

, Tekst: Justin Faase

Wendy McNeill komt opnieuw naar Middelburg

Canadese cabarettroubadour maandag in Kaffee ‘t Hof

Tekst: Justin Faase ,

Maandag 8 februari keert Wendy McNeill terug in Middelburg, de stad die haar in 2008 reeds in haar armen sloot. Met haar gepassioneerde en melancholische folk zal ze ongetwijfeld ook in 2010 een onvergetelijk optreden neerzetten.

Canadese cabarettroubadour maandag in Kaffee ‘t Hof

Bij aanvang van de winter in 2008 maakte de Canadese Wendy McNeill veel indruk op het Middelburgse publiek. Met een instore optreden in muziekspeciaalzaak Spin en ’s avonds een donkere show in Kaffee ’t Hof toonde ze haar talenten op zowel muzikaal- als entertainmentgebied. Nu haar laatste album A Dreamers Guide To Hardcore Living een tijdje in Nederland verkrijgbaar is, wordt het tijd dat ze terugkeert. Op haar Nederlandse tournee doet ze opnieuw Middelburg aan.

Zelf omschrijft ze haar muziek als “folk noir”. De folk komt vooral door de spaarzame instrumentatie die ze gebruikt, beperkt tot het accordeon en de akoestische gitaar. Hier en daar wordt ze begeleidt door een contrabassist en een celliste. De stem is evenwel het belangrijkste instrument van McNeill.

Het woord “noir” verwijst naar de donkere en melancholische sferen waarin haar muziek verkeert. Haar teksten staan vol persoonlijke verhalen, met als rode draad de moeilijke en foute keuzes die de mens soms moet maken. Wendy McNeill brengt deze boodschap echter allesbehalve somber. Ze is als een soort vrouwelijke Tom Waits in staat het publiek te betoveren dankzij haar cabaretachtige presentatie. Ze werd dan ook niet onverdiend recentelijk genomineerd voor een Canadese Folk Music Award.

Maandag 8 februari beëindigt Wendy McNeill het Nederlandse deel van de Europese tournee in de Zeeuwse hoofdstad, en wel in Kaffee ’t Hof aan de Vlasmarkt. Het optreden begint om acht uur en kaarten kosten € 5, verkrijgbaar bij platenzaak Spin en Kaffee ’t Hof zelf.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland