The Mad Trist geeft kort optreden in De Piek The Mad Trist geeft kort optreden in De Piek

Team William entertaint en The Mad Trist rockt beestachtig

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Joost vanden Hoek

The Mad Trist geeft kort optreden in De Piek

Team William entertaint en The Mad Trist rockt beestachtig

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Joost vanden Hoek ,

Voorprogramma Team William begint de avond met aan te tonen dat zij een flinke dosis talent bezitten, zowel op muzikaal gebied als op het gebied van entertainen. The Mad Trist is van zwaarder materiaal en speelt lekker, maar loopt af met een sisser.

Team William entertaint en The Mad Trist rockt beestachtig

De nieuwste hype The Mad Trist staat vanavond in De Piek. Als voorprogramma hebben ze het Belgische Team William meegenomen.

Bij binnenkomst is het café al aardig vol. Wanneer luidkeels wordt meegedeeld dat het voorprogramma gaat beginnen, verplaatst de meute zich richting het kleine zaaltje van De Piek. Even later begint het Vlaamse Team William hun set. Team William bestaat sinds 2006 en deed in 2008 mee aan Humo's Rock Rally en eindigde op de derde plaats. Hun debuutalbum kwam uit in 2009 en werd geproduceerd door drummer van Triggerfinger, Mario Goossens.

Team William speelt vrolijke indierock met eenvoudige maar pakkende teksten. Een bandje met lef. Toetsenist Arne is een aparte entertainer en gaat volledig op in de muziek en doet lekker waar hij zin in heeft. Samen met zanger/gitarist Floris entertainen zij het publiek, wat goed overkomt. En speciaal omdat ons kabinet is gevallen mag het publiek op het podium, maar dat gebeurd natuurlijk niet. Leuk geprobeerd. Later gooit zanger Floris zijn gitaar op het podium en vraagt aan het publiek wie een beetje gitaar kan spelen. Niemand reageert dus er wordt iemand aangewezen die nog lekker kan spelen ook. Zelf gaat Floris een stukje drummen en vervolgens wordt de man uit het publiek weer het podium afgeschopt.

We krijgen aardig wat nummers te horen tijdens dit voorprogramma en het blijft boeien. Tegen het einde gooit zanger Floris zichzelf met een smak van het podium af op de grond en blijft onaangedaan verder spelen op zijn gitaar. De toetsenist loopt inmiddels op zijn sokken over het podium, de band neemt afscheid en het publiek heeft genoten van dit leuke talentvolle bandje.

Dan is het tijd voor The Mad Trist. Inmiddels is deze band een redelijke hype in Nederland. Ze hebben een nummertje mogen laten horen in het tv-programma De Wereld Draait Door en recentelijk is hun debuutalbum 'Pay The Piper' uitgekomen, waarna deze clubtour volgde. Vanavond mogen ze Vlissingen laten zien wat ze kunnen.

The Mad Trist speelt harder en beestachtiger dan het voorprogramma wat we net gezien hebben. Het is wat zwaarder materiaal, maar ook The Mad Trist doet zijn best. Weliswaar blijft dit bij muzikaal zijn best doen, want er wordt weinig aandacht besteed aan het publiek. Dat geeft niet als je muzikaal flink wat te bieden hebt, maar de band moet nog groeien. Hoewel er een stevige band staat, is duidelijk dat het nog niet allemaal geheel vanzelf gaat.

Trots zijn ze dat hun videoclip op MTV vertoond wordt, dat mag wel even gezegd worden. Het is hun debuutsingle 'Pay The Piper' gelijknamig aan het album. Als je niet beter wist, zou je denken dat dit een nummer van Queens Of The Stone Age is.

Helaas duurt het optreden slechts 40 minuten. Hoopvol blijft het publiek wachten op een toegift, maar het blijft bij dit korte optreden. Toch was het een leuke avond met het vrolijke Team William en The Mad Trist, maar liep zodoende een beetje met een sisser af. Laten we het erop houden dat  The Mad Trist live nog moet groeien. We hebben er vertrouwen in dat dat wel goedkomt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland