Sluiting CD & LP Speciaalzaak Spin Sluiting CD & LP Speciaalzaak Spin

stukje muzikale exclusiviteit gaat verloren

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Sluiting CD & LP Speciaalzaak Spin

stukje muzikale exclusiviteit gaat verloren

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Eigenaar Bart Gabriëlse laat via zijn site weten dat er een einde komt aan lp en cd speciaalzaak Spin. Op 15 mei sluiten de deuren voorgoed.

stukje muzikale exclusiviteit gaat verloren

Eind december ging VPRO’s 3VOOR12 nog bij hem op bezoek, Bart Gabriëlse, de jongste platenzaak eigenaar van Nederland. Het artikel ging over de Laatste der Mohikanen, het uitstervende ras van eigenaren van de exclusieve platenzaak.
 
In 2006 begon Bart zijn platenwinkeltje Spin in Middelburg, vanuit een sluitende Waterput begon hij een kleinere winkel aan het Damplein. Helaas sluit 15 mei de deur voorgoed van de speciaalzaak. Bart heeft besloten dat de toekomst van de platenzaak te weinig carrière perspectieven bied. Er is dus geen sprake van een gedwongen sluiting of een faillissement.
 
De Spin is naast de verkoop van geluidsdragers ook bekend vanwege de instore optredens die er plaats vinden. Afgelopen jaren stonden artiesten als Tiny Vipers, She Keeps Bees en T. Nile in de zaak. Was een act te groot voor het pittoreske winkeltje, dan werd de act elders gezet. Zo kreeg Bart Sleepy Sun naar Middelburg. Op de Spin site staat te lezen dat dit wellicht nog wel een vervolg krijgt: “Er wordt achter de schermen hard gewerkt, zodat Bart actief kan blijven in de culturele sector. Zodra hier meer mededelingen over gedaan kunnen worden, zullen wij u hierover uiteraard berichten.”
 
Tot de sluiting van 15 mei is het afbouwen voor de winkel. Bestellingen kunnen geplaatst worden tot 1 mei. Nieuwe titels zullen in gereduceerde aantallen binnen komen tot begin april.
 
Vanaf half mei zullen de Zeeuwse muziekfreaks zich bij de grotere ketens moeten melden voor de laatste releases, een stukje muzikale exclusiviteit gaat verloren.
 
Spin 
Damplein 48 Middelburg 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland