Oberg de Livin' Blues Oberg de Livin' Blues

Anders dan ‘vroeger’......

, Foto's: Jan vanden Berg

Oberg de Livin' Blues

Anders dan ‘vroeger’......

Foto's: Jan vanden Berg ,

Ted Oberg, trok zaterdag in De Piek in Vlissingen een publiek waarvan de leeftijd over het algemeen tussen de 40 en 60 lag. ‘Zijn’ publiek, want de meesten kwamen voor ‘hun’ Livin’ Blues Ted Oberg.

Anders dan ‘vroeger’......

Oberg, een strakke band met stuk voor stuk goede muzikanten. Een stevige sound werd geproduceerd al vanaf het begin van de set. Een set die begon met ‘Let Me Love You Baby’. Iets waar de mannelijke bezoeker waarschijnlijk geen probleem mee zou hebben, gezien de zangeres Liane Hoogeveen, die dit vol overtuiging de zaal in wierp. Een stoere meid die met haar vette stem duidelijk tussen dit viertal mannen op haar plaats is.
 
Uit de versterker van Ted, met label Oberg - custom build - zeggen de mannen, komt een fors geluid afgewisseld met hier en daar een mooie ‘clean’ voor het subtiele werk.
 
Hij staat er ogenschijnlijk wat droogjes bij maar als je zelf je ogen sluit krijg je dat beeld in de verste verte niet....... gitaarspel ten top. Dit geldt ook voor gitarist Mick Hup, die af en toe het vocale werk overneemt. Zo kunnen de twee dubbel soleren wat een prachtig breed geluid geeft.
 
“Vroeger” - werd gezegd - “Het is wel anders dan vroeger......” Maar dat is logisch; mensen veranderen, ook bands en samenstellingen, inspiratie door jaren heen van gebeurtenissen, tegenslagen en mooie dingen. Anders dan vroeger maar nu, in De Piek, werd zeker wat neergezet!
 
De Piek was met zo’n 50 bezoekers niet ram vol maar het was een goede avond waar nog een poos nagepraat en gedronken werd. Een mooie afsluiter van de zaterdag en begin van de zondag dacht ik zo.
 
Voor de liefhebber van blues-rock is het prijs, volgende maand staat Oberg in Porgy & Bess, Terneuzen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland