Going Dutch live in De Drvkkery Going Dutch live in De Drvkkery

Nummers van nieuwe cd voor het eerst live

, Foto's: Joost vanden Hoek

Going Dutch live in De Drvkkery

Nummers van nieuwe cd voor het eerst live

Foto's: Joost vanden Hoek ,

Op 6 februari gaf de Middelburgse band Going Dutch een akoestisch optreden in de brasserie van De Drvkkery te Middelburg. Voor het eerst werden nieuwe nummers van het aankomende tweede studioalbum ten gehore gebracht.

Nummers van nieuwe cd voor het eerst live

De laatste jaren heeft Going Dutch zich steeds meer in de kijker gespeeld. Na een finale plaats in de Zeeuwse Belofte, vele optredens in binnen en buitenland, en het nummer “On The Highway” op nummer 36 in de Zeeuwse top 40, heeft de band al de nodige bekendheid gecreëerd. Dit werd vergroot door het uitbrengen van een eerste studioalbum The Dutch Are Coming (2008). Dit album werd positief ontvangen en onder andere community-site Hyves, en "Serious Talent" van de muziekzender 3FM plaatsten nummers op hun site in de “uitgelicht sectie”.  In datzelfde jaar organiseerde de band ook een tour. Deze tour werd net zo opmerkelijk als de band zelf is. De heren besloten van Middelburg naar Amsterdam te fietsen met bakfietsen vol instrumenten om onderweg spelend geld in te zamelen voor een goed doel.

Anno 2010 is Going Dutch bezig met het opnemen van hun tweede studioalbum, wat ze volledig in eigen beheer opnemen. Het album zal onder andere akoestische en versterkte nummers krijgen. In De Drvkkery werden al een aantal nummers van het aankomende album gespeeld. De verwachting is dat het album rond september uitkomt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland