El Pino & The Volunteers en Rue Royale overtuigen El Pino & The Volunteers en Rue Royale overtuigen

Muzikale hoogstandjes voor select gezelschap in de Spot

, Tekst en foto's: Gijs Kamphuis

El Pino & The Volunteers en Rue Royale overtuigen

Muzikale hoogstandjes voor select gezelschap in de Spot

Tekst en foto's: Gijs Kamphuis ,

Er was weer eens echt muzikaal vakmanschap vrijdag in De Spot in Middelburg. De frisse en soms breekbare singer/songerwriter liedjes van Rue Royale met daar achteraan de krachtige indie rock van El Pino & The Volunteers. Het was niet druk. Maar de mensen die er waren kregen een prachtige muzikale avond voorgeschoteld. Wie er niet was, je hebt wat gemist.

Muzikale hoogstandjes voor select gezelschap in de Spot

Het Engelse Rue Royale bestaat uit het echtpaar Brooklyn en Ruth Dekker. Ze besloten twee jaar geleden om hun huis te verkopen en als muzikant door het leven te gaan. Wat betekent altijd op tour zijn. Het valt op dat de twee met minimale middelen (stem, gitaar, basdrum, snare en wat percussie) een zeer sfeervol geluid weten neer te zetten. Belle and Sebastian en Sufjan Stevens ontmoeten Fleedwood Mac, om een beeld te geven. De Dekkertjes krijgen De Spot muisstil tijdens hun show. Dot doen ze met mooie arrangementen en prachtige tweestemmige zanglijnen. Ook de nonchalante bijna kinderlijke podiumpresentatie maakt dat je als luisteraar snel zwicht voor hun muziek, die echt staat als een huis. Gezien de lp en cd verkoop na het optreden zijn weer behoorlijk wat zieltjes gewonnen vanavond.
 
El Pino & The Volunteers blijkt ook onder de indruk. Ze dragen namelijk hun hele set op aan hun voorprogramma. Al moet gezegd dat deze Rotterdamse band handelt met voorkennis aangezien ze Rue Royal al eens meer aan het werk heeft gezien. El Pino zelf overtuigt trouwens ook met hun, niet erg originele, maar wel erg goede indie rock. Het vijftal vult precies het gat wat het gestopte Johan achterliet bij platenmaatschappij Exelsior. Het is dan ook niet zo gek dat deze groep op dit label hun nieuwe cd ‘The Long, Lost Art Of Becoming Invisible’ uitbrengt. Het geluid is echt indie. Dus vergelijkbaar met bands als het eerder genoemde Johan maar ook Death Cab For Cutie, The Decemberists en The Jayhawks. De formatie rond zanger David Pino speelt echt goed. Is strak maar oogt losjes en bruist van de energie. En dat voor een nog niet half gevulde zaal. Mooi om te zien is dat een handje vol mensen de nummers al meezingt. Volgens een toehoorder treedt de groep binnenkort op bij Giel Beelen op 3FM. Mocht dit zo zijn en de band breekt landelijk echt door dan was deze avond nu al legendarisch. Een Zeeuws podium zal dan al snel te klein zijn. Blijven de Zuid-Hollanders echter een echte indie band dan zullen vast nog eens in Zeeland terugkeren. En dan is het advies: ga kijken!  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland