DJ Niek wint Kunst Bende dj contest DJ Niek wint Kunst Bende dj contest

Miss Melicious en DJ Nano respectievelijk tweede en derde

, Tekst en foto's: Andre Joosse

DJ Niek wint Kunst Bende dj contest

Miss Melicious en DJ Nano respectievelijk tweede en derde

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

DJ Niek uit Kapelle was de beste dj op de contest die door de Kunst Bende werd georganiseerd. Miss Melicious en DJ Nano werden tweede en derde gekozen door de jury.

Miss Melicious en DJ Nano respectievelijk tweede en derde

In totaal zijn er 16 dj's geselecteerd om hun kunsten te vertonen in podium de Spot. Elke dj heeft 15 minuten om minimaal 3 platen binnen het thema tijd aan elkaar te mixen. Ondanks dat er twee afzeggingen zijn blijft het voor de jury een moeilijke keuze. Slechts enkele zijn technisch nog niet gereed voor het echte werk, het merendeel is van goed nivo.
 
Dj Nano bouwt een serieus feestje en krijgt voorzichtig al wat mensen aan het dansen, de plaatjes lopen lekker in elkaar over wat de jury ook opvalt. Technische kwaliteiten zijn er ook zeker bij dj Niek te horen. De dj die pas nog op de 3VOOR12/zeeland club avond stond laat zich van zijn beste kant zien. Michael Jackson, Di-rect en de lekkerste houseplaten lopen als een vloeiende hit door de zaal van de Spot.
Bijna alle dj’s richten zich op dance, maar dj Rafya komt met een urban sound. De mix van hiphop en rap krijgt van alle dj’s de meeste mensen aan het dansen. Goed om te zien dat er in de andere dj-stijlen ook nog jong talent te vinden is in het Zeeuwse.
Als enige vrouwelijke dj vanavond neemt Miss Melicious plaats achter de cd spelers. Naast een goede dj naam heeft Melissa ook een uitstekende platenkeuze. De nummers worden vakkundig aan elkaar gemixed.
 
Na de laatste “15 minutes of fame” deze avond is de taak aan de jury een top 3 te kiezen. Na een half uur overleg komt dj Vindictiv als woordvoerder van de jury de uitslag geven. Nadat Niek vorig jaar als derde eindigde kan hij dit jaar met de hoofdprijs naar huis. Miss Melicious en DJ Nano worden respectievelijk tweede en derde.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland