Blues geschiedenis van Champagne Charlie Blues geschiedenis van Champagne Charlie

Champagne Charlie live in ‘t Spiegeltheater

, Tekst en foto's: Jan vanden Berg

Blues geschiedenis van Champagne Charlie

Champagne Charlie live in ‘t Spiegeltheater

Tekst en foto's: Jan vanden Berg ,

Zaterdag 6 februari 2010, een compleet vol Spiegeltheater om te luisteren naar de theatershow van Champagne Charlie. De band geeft een stukje geschiedenisles over de blues, in woord en geluid.

Champagne Charlie live in ‘t Spiegeltheater

“Een reis door de tijd.....” begint frontman Sjef Hermans. Champagne Charlie speelt nummers die hun oorsprong hebben liggen in de beginjaren van bluesmuziek, ‘roots blues’ heet dat dan. Hun afwisselend repertoire heeft vele invloeden, dat is goed te horen en te zien. Een flink arsenaal aan gitaren, een mandoline, dobro, drumstel, wasbord, contrabas tot een kazoo aan toe. Dit is nodig om de specifieke sound neer te zetten behorende bij de periode waarin het nummer zijn oorsprong vond.
 
Tussen de nummers door wordt enige geschiedenis verteld over de stijl, de muzikant of instrumenten die in die tijd veel gebruikt werden om de bluesmuziek neer te zetten.
Het geluid is goed in het theater en er wordt met beheersing gespeeld, met afwisselend een lekker rauw geluid van de mondharmonica en gitaar.
 
De mannen van CC beheersen meerdere disciplines waardoor ze in verschillende formaties op het podium verschijnen en hun stijl aan kunnen passen. Zo komen bepaalde instrumenten in hun nummers centraal te liggen en accentueren ze een bepaalde bluesstijl.
 
Voor de liefhebber van roots blues is dit een goede avond voor het luisteren naar een lekker stukje blues en swing.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland