BDM geeft hiphop feest ter ere van nieuwe cd

Önder en FS Green sluiten geslaagde avond af

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Een geslaagd hiphop feest was het in de Spot. BDM Entertainment presenteert zijn nieuwe cd en neemt lokaal en nationaal hiphop talent mee. Als afsluiter staan Önder en FS Green op het programma.

Önder en FS Green sluiten geslaagde avond af

Na een succesvolle mixtape vorig jaar presenteert vanavond BDM Entertainment zijn nieuwe cd “Het Zeeuwse Hoofdmenu”.
De avond begint vroeg met Mastah-D, Demozah & Lobo, het raptrio uit Zierikzee en Terneuzen. Ze warmen de zaal op die langzaamaan vol loopt. De Spot is dan ook al goed gevuld als het Goese duo De Formatie op het podium komt. Frontmannen Thomas en Christian maken er een waar feest van. De drukke zaal en de enthousiaste reacties van het publiek halen het beste uit de twee rappers.
Het Zeeuwse Hoofdmenu is nu aan de beurt. Centraal staat Bas de Meijer, ofwel BDM samen met zijn vaste partner DJ Tempo-Slow. Met zijn vaste sidekicks MC Vinny en Jr. Point zetten ze een goede hiphop show neer. Omdat het feest is heeft BDM Entertainment wat gasten uitgenodigd. De Walcherse hiphop groep Nul-Elf-Acht draagt onder andere zijn steentje bij. Hoogtepunt van de avond is zonder twijfel het duet van Bas met Danny Vera. Het nummer wordt opgedragen aan Bas zijn overleden vader. Gevoelig, mooi en een ijzersterk nummer.
Als hoofdact staan Önder en FS Green op het programma. De rapper stond al eerder in De Spot met Hef Bundy. Maar ook solo krijgt hij iedereen mee. Al is solo wel een groot woord, uiteraard heeft Önder naast beatmaker/producer FS Green ook enkele back-up MC’s en de nodige hangjeugd meegenomen. Toch is dit geen reden om niet nog meer mensen op het podium uit te nodigen bij “Ik ben Hem”, zijn eerste single van zijn debuut cd “de Kassier”. Zonder veel moeite krijgt Önder de zaal plat; hoofdknikkend, armenzwaaiend en springend toont het publiek zijn liefde. Ook vanavond bewijst Önder weer wie er master is!