Yasmin kwam, zong en overwon Yasmin kwam, zong en overwon

Ook dit jaar weer een verrassend Peerock

, Tekst: Andre Joosse en Wim Steijns Foto's: Andre Joosse

Yasmin kwam, zong en overwon

Ook dit jaar weer een verrassend Peerock

Tekst: Andre Joosse en Wim Steijns Foto's: Andre Joosse ,

Vorig jaar was de première van Peerock-nieuwe-stijl. Ook dit jaar zette de organisatie de samenwerking met de jeugdraad voort met als resultaat wederom een erg interessant programma voor jong en oud. Waren bij de vorige editie DeWolff en Nikki de publiekstrekkers, dit jaar kregen Yasmin en Stefan Schill dezelfde noemer op het affiche van het festival in Colijnsplaat. Peerock 2010, een verslag.

Ook dit jaar weer een verrassend Peerock

Na de opening door de olijke lokale brassband is het aan Fables and Fairytales om de bezoekers te amuseren. De band bestaat net een half jaar en heeft daardoor nog niet veel podiumervaring. De jongens hebben de North B Contest gewonnen en creëerden met de hoofdprijs, een plaatsje op Peerock, hiermee het begin van hun eigen sprookje.

Fables and Fairytales spelen naast enkele eigen nummers veel covers die variëren van punk tot hardrock. Voor een piepjonge band geven de heren een welgevallig optreden al is de zoektocht naar een eigen geluid nog duidelijk te horen. Hoe zou de Noord-Bevelandse band klinken als hun muzikale expeditie is afgerond en ze een optreden kunnen vervolmaken met de puurheid van alleen eigen muziek? Fables and Fairytales krijgt van de organisatie nog de gelegenheid om een toegift te spelen, terecht want er staat immers een echte groep fans voor het podium. Enneh, sprookjes lopen meestal goed af…

 

Inmiddels is op het grote podium alles klaar gezet voor het optreden van Stefan Schill. Een rij gitaren en een mooi Hammondorgel doen mijmeren naar de vorige editie van Peerock. De jonge rockers van DeWolff speelden in 2009 heel Colijnsplaat plat. Schill komt op met een half ontbloot bovenlichaam en gaat vanaf het eerste nummer tekeer alsof hij een groot festival moet afsluiten. Ondanks de inzet van de band en het volle gitaargeluid slaat de jonge belofte niet geheel aan bij het publiek. De mengeling van blues, rock en funk mist de natuurlijke overtuiging waar een band als DeWolff van overloopt.

 

Ook de hoofdact van deze Peerockeditie heeft een vergelijking met die van vorig jaar; een zangeres die een band rond zich heeft gevormd. Deze keer de jonge Yasmin, vorig jaar Idolswinnares Nikki. Terwijl Nikki destijds erg teleurstelde vanwege stemproblemen heeft Yasmin al snel het publiek voor haar gewonnen. De 18-jarige doet dan ook wat ze ons al eerder beloofde in een interview: “Rocken!”. Geen moeilijk te doorgronden alternatieve muziek, maar gewoon rechttoe rechtaanrock zoals we dat kennen van ondermeer Kane en Anouk.

Yasmin is van alle markten thuis: als zangeres, als gitariste en ook als entertainer. Ondanks dat ze als soloartieste te boek staat, is een volledige band aan het werk. Tussen de bandleden is onderling contact en elk bandlid geniet evenals het voltallige publiek mee van het prima optreden. Anouk-klonen zijn er misschien al te veel in Nederland en wellicht wordt Yasmin binnenkort in datzelfde rijtje namen genoemd. Het goede rijtje wel te verstaan!

 

Met de River Zydeco Band en Monsters Of Pop gaat het Peerockfeestje nog heerlijk door. Maar de positieve verrassing van dit jaar hebben we dan al gezien. Nog met volle teugen nagenietend zijn we erg benieuwd waarmee Peerock ons volgend jaar weer gaat verwonderen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland