Volt Violin, dé nieuwe belofte

Extra bandlid zorgt voor een vollere Volt Violin sound

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

De traditionele mosselfeesten in Yerseke worden ook dit jaar weer muzikaal omlijst door het Mosselrock festival. Op het parkeerterrein van een bungalowpark zijn twee podia opgebouwd voor een intiem rockfeestje met ondermeer Volt Violin.

Extra bandlid zorgt voor een vollere Volt Violin sound

Dit jaar is het aan Volt Violin om Mosselrock in Yerseke te openen. De band had zijn debuut op de talentenjacht 2nd influenZ waar ze met kop en schouders boven de andere bands uitstaken. Niet gek dat in de finale van deze contest Volt Violin als winnaar naar voren kwam.

 

Begin deze zomer nog stond Volt Violin in ’t Beest tijdens de finale van de Zeeuwse Belofte. Ook hier waren de heren niet te stoppen, een buitengewoon goede rockshow leverde hun de titel “Zeeuwse Belofte” op. Een voor sommigen wat omstreden titel, gezien maar één van de bandleden daadwerkelijk in Zeeland woont. Een alternatieve naam “Gedoog Zeeuwen” was dus al snel uitgevonden maar desondanks niet minder eervol.

 

Na een kleine zomerpauze blijkt al snel dat Volt Violin het nog niet is verleerd. De sferische rock van de band klinkt nog vetter, de muziek is nog oprechter en de nieuwe nummers slaan wederom erg goed aan. Het bandevolutieproces is slim versneld uitgevoerd door de toevoeging van een vijfde bandlid. De extra toetspartijen zorgen voor een nog vollere Volt Violin sound, hiermee is zonder twijfel de band nu echt toe aan een groter publiek.

 

Zondag 19 september staat Volt Violin op het Breda Barst festival. En volgend jaar? Misschien wel als hoofdact op Mosselrock! Volt Violin is er in ieder geval nu al klaar voor.