Pop Aan Zee zet de Zeeuwse muziekliefhebber in het zonnetje Pop Aan Zee zet de Zeeuwse muziekliefhebber in het zonnetje

Aan de rand van Nederland, aan ons onvolprezen strand

, Tekst: Leo Meijaard Foto's: Amber Hanemaaijer

Pop Aan Zee zet de Zeeuwse muziekliefhebber in het zonnetje

Aan de rand van Nederland, aan ons onvolprezen strand

Tekst: Leo Meijaard Foto's: Amber Hanemaaijer ,

De afgelopen jaren heeft het Pop Aan Zee project bewezen een neus te hebben voor de betere regionale bands. De karakteristieke tipi wordt over een paar weken weer stevig verankerd op het Middelburgse abdijplein tijdens het Zeeuws Nazomer Festival om onderdak te bieden aan aanstormend talent. Maar vandaag is, net als twee weken geleden, het strand de lokatie, met twee Vlaamse gasten: Flip Kowlier en Boston Tea Party.

Aan de rand van Nederland, aan ons onvolprezen strand

Het is best nog mooi weer geworden en het terras van Panta Rhei zit al lekker vol als Audiofungus aftikt. Op het strand zitten plukjes mensen, zonnebril op, biertje erbij...en een paar leuke bands op het affiche, dit kan een leuke strandpopdag worden.
Audiofungus betekent vrij vertaald: geluidszwam of -paddenstoel. En paddenstoelen gedijen niet op het zomerse strand, die hebben duisternis en vocht nodig. In een dampende kroeg moet dit een heerlijk bandje zijn, niet te simpel en af en toe stevig erin met zijn allen. Helaas slaan de experimentele escapades dood op het mulle zand van het Vlissingse strand.
 
bij de Schouwse band Vota Fonzie is precies het omgekeerde het geval. Het heeft allemaal weinig om het lijf en op een serieus muziekpodium kom je dit soort bands niet graag tegen. Maar op een zomers strand werkt hun vrolijke muziek erg aanstekelijk. Vorige maand lieten ze het tijdens Concert at sea een goede indruk achter, en ook nu bruist hun zomerse mix van soul en seventies pop de barstensvolle tipi uit.
 
De Boston Tea Party was een verzet van Amerikaanse kolonialisten tegen de Britse overheid op het einde van de 18e eeuw. Deze opstand leidde tot de Amerikaanse revolutie. De gelijknamige Vlaamse band die een paar eeuwen later aan de Walcherse kust zijn opwachting maakt heeft waarschijnlijk minder pretenties. Vinnige indie met een schep garagerock van twee tortelduifjes die op een hele inventieve manier met hun instrumenten omgaan. Deze band zal geen revolutie in de popmuziek veroorzaken, we hebben de laatste jaren al vaker een muzikaal duo uit hun dak zien gaan, maar dit bandje willen we terugzien in een zaal als de Piek of 't Beest.
 
Van West-Vlamingen is bekend dat ze een dialect bezigen waar soms geen touw aan vast te knopen is, maar Flip Kowlier maakt het wel erg bont.
Die man is onverstaanbaar!
Maar dat doet niets af aan zijn muzikale kwaliteiten. Flip Kowlier heeft zijn hele band meegenomen, inclusief achtergrondzangeressen die leuke dansjes doen en ontpopt zich tot een gedroomde afsluiter. Niet alleen het publiek geniet zichtbaar, ook de band heeft er zin in. De zomerse lokatie verleidt zelfs tot uitstapjes naar de Reggae en ook zijn oude stiel, de hiphop, wordt nog even opgepakt.
Flip Kowlier maakt contact met het gemêleerde publiek van toeristen en popliefhebbers en past perfect in het concept van Pop Aan Zee.
 
Pop Aan Zee is een laagdrempelig en uniek project dat de alternatieve popmuziek uit de krochten van het zaalcircuit haalt en de boel lekker laat uitwaaien aan de Zeeuwse kust.
Volgend jaar hopelijk weer, wij hebben er nu al zin in.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland