Mosselrock pakt uit

Gevestigde namen en nieuw talent op podium in Yerseke

Tekst: Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Een gevarieerde en intersante line-up dit jaar op Mosselrock. Met New York Dolls lid Steve Conte en Destine die als hoofdacts afsluiten na een mooie dag met nieuw talent.

Gevestigde namen en nieuw talent op podium in Yerseke

Elk jaar zijn er in Yerseke weer de Mosselfeesten. Terwijl het dorp en de haven dan overspoeld worden met toeristen is het net buiten het dorp Mosselrock. Dit jaar pakt Mosselrock uit met twee grote namen als afsluiter.
 
Om 16.00 uur opent Zeeuwse Belofte Volt Violin het festival. Als winnaar van vele talentenjachten prijken de heren ook al op de poster van Breda Barst. Een jonge band die het nog ver kan schoppen.
 
Leden van The MassaCrista en Capital Sentimental vormen samen in 2008 de nieuwe band Forbidden Planet. Een mix van stoner en grunge en wellicht een nieuwe Zeeuwse topband!
 
Rebelstar opent de Mosselrock avond met klassieke rock vermengd met een vleugje metal. Heavy riffs met sterke en melodieuze zang, resulterend in een eigen moderne sound. Classic dus maar toch up-to-date.
 
De titel nieuw talent is zeker van toepassing voor The New Shining. Na een goed debuutalbum, twee jaar geleden, is er sinds een half jaar een tweede cd. De band was serious talent op 3FM en speelde op Bospop dit jaar. Voordat ze opgepikt gaan worden door het “grote publiek” kan je ze nog net op tijd op Mosselrock zien.
 
Al lang doorgebroken zijn de goed gekapte emorockers Destine. Met hun vrolijke poppy punkrock stelen ze de harten van vooral jonge meisjes. Toch staat er ondanks de jonge, vaak gillende fans een volwassen rock band met goede rocksongs op het podium. Na Pinkpop is het nu Mosselrock die de populaire heren van Destine een podium geeft.
 
Als slotact staat er, zoals elk jaar, een rocksessie op het programma. New York Dolls gitarist Steve Conte zal samen met de Middelburgse zangeres Romy Uitdehaag garant staan voor een waar rockspektakel als afsluiter.
 
Tussen de bands door zullen Dønder en No Point het publiek vermaken op het kleine podium.
 
 
Mosselrock
21 augustus vanaf 16.00 uur.
Burenpolderweg Yerseke
Gratis entree