Tom Helsen sluit het Zeeland Nazomerfestival 2009 af

Tom Helsen en De Hobbyisten zijn de laatste muzikale artiesten van het Zeeland Nazomerfestival

Tekst: Cathelijne de Groen ,

De Hobbyisten krijgen jong en oud aan het dansen en Tom Helsen brengt weer kwaliteit uit België.

Tom Helsen en De Hobbyisten zijn de laatste muzikale artiesten van het Zeeland Nazomerfestival

Vanavond is het alweer de laatste muzikale avond van het Zeeland Nazomerfestival 2009. De eer om het festival af te mogen sluiten is aan Tom Helsen en in het voorprogramma namens PopAanZee, De Hobbyisten.

Het PopAanZee tentje staat nog keurig halverwege het Abdijplein, met de vijf bandleden van De Hobbyisten. De rappers laten duidelijk blijken er zin in te hebben. Zanger Kevin lacht constant, wat een positieve indruk maakt op het publiek. Van jong tot oud staat lekker mee te dansen op de muziek. Wel verbazend dat ook het wat oudere publiek duidelijk geniet van deze ‘jonge’ muziek.

Tom Helsen, een grote naam in België, heeft slechts een enkele hit in Nederland gescoord. Vanavond is deze singer-songwriter de hoofdact en het eerste nummer klinkt al meteen bekend in de oren. Geen zitplaatsen vanavond, maar gewoon staan. Dat past ook goed bij de muziek, de meeste nummers rocken lekker en sommige zijn rustig.

De voor Nederland nog vrij onbekende meneer Helsen heeft al 5 albums uitgebracht. In België is hij wereldberoemd, maar Nederland sluit inmiddels ook gemakkelijk aan bij de aanstekelijke hits als “Sun in her eyes” en “Night and day”. Ze klinken het publiek dan ook bekend in de oren, en het publiek danst ook bij deze slotact lekker mee.

De Leuvense zanger neigt soms een beetje richting de arrogantie, iets wat hem niet populair zal maken in Nederland. Wij Nederlanders kennen Belgen als lieve en mooie mensen, dan willen we ook hun rotte appels niet. Gelukkig lacht Helsen zelf hard mee om zijn roem, misschien valt het allemaal wel mee.

Voor kwaliteit zullen wij Zeeuwen veel muziek uit België moeten halen hebben we wel gemerkt op deze negende editie van het  Zeeland Nazomerfestival. Twee mooie afsluiters van een mooi Nazomerfestival van 2009.