Tarantino in Terneuzen

Eerste club avond groot succes voor klein publiek

Tekst: Febe Verelst, Foto’s: Remy van de Guchte ,

De club3voor12 avond in De Pit beloofde spannende muziek. Misschien iets té spannend, want het publiek bleef uit. Leuke acts van Tuxedo Bandido en Marcellus & Cheap Harmony. Dj Di Stefano kroop voor de gelegenheid in een andere rol.

Eerste club avond groot succes voor klein publiek

Vrijdagavond, genoeg publiek in de Zeeuws-Vlaamse stad Terneuzen. Naast Club3voor12 brengt de kermis ook volk. De laatste flyers verspreiden, zet jammer genoeg geen zoden aan de dijk. De lettercombinatie “dj” schrikt het kermispubliek af.
 
De avond begint spannend met Tarantino soundtracks, uit de plaatjes van dj Inglorious Basterd. Leuk om eens een ander stijltje te horen spelen. Dansbaar en toch gezellig.
 
De western klanken en het Mexicaanse sfeertje vloeien door in de muziek van Tuxedo Bandido. De heren zijn gehuld in pakken die niet onder doen voor het kostuum van een Siciliaanse maffioso. De opblaascactussen en drankflessen ondersteunen de vermeende afkomst uit Corney Island. Buitenom de prachtige show die Tuxedo Bandido opzet, schalt er ook mooie muziek uit de mega grote Western gitaren. Waar die drums, samples en aankondigingen vandaan kwamen, was voor de meesten nog even zoeken. Maar zoals al eerder op de 3VOOR12 site vermeld, treden de bandieten op zonder drummer.
 
Erg jammer, dit had de show compleet gemaakt. Echte drums zijn toch altijd levendiger dan drums uit een apparaatje. Dit geldt ook voor de blazers. De kwaliteit van het optreden voldoet met deze kunstgrepen wel aan het geluid dat ze op hun cd beloven.
 
De interactieve show, met Lingospel en een tekstscherm dat ik herken uit de etalage van menig speelgoedwinkel, komt aan zijn einde. Het podium wordt ingenomen door Marcellus & Cheap Harmony. Deze formatie komt wel met echte blazers (2 saxofoons, een trombone en een trompet) en een basis van bekende plaatjes. Balkan hits worden herboren en er mag gedanst worden.
 
Deze avond, met acts die geweldig afgestemd zijn op elkaar, wordt afgesloten op een iets modernere manier. Dj Di Stefano (alter ego van de eerst genoemde dj) brengt nog wat goed dansbare electro.
 
De opkomst voor deze gratis optredens was betreurenswaardig. Hopen dat het vervolg van Club 3VOOR12 in Goes of Vlissingen meer publiek trekt.