Selah Sue gratis op een goed gevuld Abdijplein

Ladiesnight op het Nazomerfestival. Eva Auad treedt als eerste op, voor PopAanZee. Vervolgens Selah Sue als dé publiekstrekker van vanavond, met als afsluiter Amaryllis.

Tekst: Cathelijne de Groen Foto’s: André Joosse en Sjoerd Schunselaar ,

Selah Sue zorgt voor kippenvel. Het soulzangeresje brengt een bijzonder optreden op een goed gevuld Abdijplein. Eva Auad en Amaryllis brengen weinig vernieuwends en beginnen al gauw een beetje te vervelen.

Ladiesnight op het Nazomerfestival. Eva Auad treedt als eerste op, voor PopAanZee. Vervolgens Selah Sue als dé publiekstrekker van vanavond, met als afsluiter Amaryllis.

Vanavond op de gratis ladiesnight van het Zeeland Nazomerfestival treden Eva Auad, Selah Sue en Amaryllis op.

Eva Auad is de PopAanZee-act van vanavond. Een dame met een mooie stem. Haar optreden begint interessant, maar al gauw verlies je deze interesse omdat alle nummers op elkaar lijken. De liedjes zijn niet te onderscheiden van elkaar, en dat is jammer. Zet Eva Auad neer in een leuk restaurantje, waar men heerlijk kan genieten van een diner met rustige achtergrondmuziek. Je kan wel een mooie stem hebben en lekker piano kunnen spelen, maar dan ben je er nog niet.

Selah Sue trekt veel publiek. Het 20-jarige meisje werd ontdekt door Jonathan Vandenbroeck, beter bekend als Milow, die haar in zijn voorprogramma’s liet optreden. Inmiddels heeft ze al veel optredens gedaan, ze stond in voorprogramma’s van grote artiesten en heeft al grote festivals op haar naam staan. Toch is tussen de nummers door te merken dat ze zenuwachtig is, maar in haar muziek hoor je daar niets van terug. Selah Sue wordt wel de Vlaamse Amy Winehouse genoemd, maar de stem van Selah Sue klinkt nu op deze jonge leeftijd al vele malen beter dan die van Amy Winehouse. Puurder. De nummers zijn stuk voor stuk prachtig, en het gehele optreden blijft boeien. Het nummer Mommy, wat ze voor haar moeder heeft geschreven, zorgt voor kippenvel op deze zwoele avond. Het is fascinerend om naar dit jonge meisje met zoveel talent te kijken. Men zal na vanavond nog vaak terugdenken aan Selah Sue, een jong meisje met zo’n grote toekomst dat we gelukkig nog veel van haar zullen gaan horen.

Na het optreden van Selah Sue bevind je je even in een roes. Helaas kan men niet lang nagenieten van het optreden, omdat het alweer de beurt is aan de laatste band van vanavond: Amaryllis. Een zware taak om na Selah Sue nog een bijzonder optreden neer te zetten. Amaryllis brengt wel een mooie roodharige dame gehuld in een knalrode jurk met zich mee. Ook deze dame heeft een prachtige stem, maar toch brengen ook deze folk-achtige liedjes weinig vernieuwends. Het doet wat denken aan Sarah McLachlan. De zangeres verteld dat ze haar reis in Amerika heeft onderbroken om hier vanavond op te kunnen treden. Ze wilde zo graag hier spelen, dat ze speciaal heen en weer is gevlogen. Dat maakt het optreden wel een beetje bijzonder, maar helaas lijkt de band achter haar er stukken minder zin in te hebben. Leuke muziek, meer niet.