Pickle Juice: van ska tot europop

Ska-punk sluit Vliedberg festival af

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Een 12-koppige ska-band uit België, een “kruising tussen ska-punk en een rariteitenkabinet” luid de aankondiging van de hoofdact van het Wemeldingse Vliedberg festival. reden genoeg voor 3VOOR12/Zeeland om een kijkje te gaan nemen.

Ska-punk sluit Vliedberg festival af

Een "12-koppige ska-band uit België" en een “kruising tussen ska-punk en een rariteitenkabinet” luid de aankondiging van de hoofdact van het Wemeldingse Vliedberg festival.
 
Pickle Juice komt uit het Vlaamse Zele, na het eerste nummer wordt dan ook even gecheckt of het Vlaamse taaltje wel verstaanbaar is, gelukkig, het Oost-Vlaams is voor de Zeeuwen goed te verstaan. Gelijk wordt excuses gemaakt, de 12-koppige band is vandaag 11-koppig, de drummer heeft een kop laten amputeren de week ervoor. Het aangekondigde rariteitenkabinet blijkt inderdaad een waarheid.
 
Of de ska aankondiging ook waarheid is blijkt een twistpunt. Naast de ska en punk zijn er ook duidelijke rock en klezmer invloeden in de nummers. Zelfs europop en het dronkenmanslied ontbreken niet in het oeuvre van de band. Een ding is een feit, de muziek is vrolijk en de perfecte feestmuziek, het publiek wat de hele dag tam bandjes staat te kijken springen vrolijk de zaal van De Wemel door. Roepen vele artiesten het publiek naar voren, nu is de opdracht “gebruik de zaal!”
 
Het podium van De Wemel staat afgeladen, 5 blazers met 10 instrumenten, toetsen, drum, gitaar en basgitaar. Maar het belangrijkste instrument blijkt al snel de cowbell. Gevoed door het Christopher Walker shirt roepen al velen vanaf het eerste nummer om de koebel. Het verzoek wordt halverwege het optreden ingewilligd.
 
Pickle Juice blijkt een professionele feestband die de festivalbezoekers trakteert op een energiek en beetje vreemde show.