Noisy meets Jasper Veenman Noisy meets Jasper Veenman

7e interview met zeeuwse dj's

, Tekst: Noisy Lois

Noisy meets Jasper Veenman

7e interview met zeeuwse dj's

Tekst: Noisy Lois ,

In het kader van het in kaart brengen van Zeeuwse DJs en producers, zal mademoiselle Noisy elke maand 2 Zeeuwse DJs en/of producers interviewen. Dit keer dj Jasper Veenman.

7e interview met zeeuwse dj's

Afgelopen Vrijdag had ik het genoegen om dj en producer Jasper Veenman te interviewen. Deze dj had 2 weken geleden de Upcoming dj contest in Club Devo, Goes gewonnen. De winnaar zou mogen draaien op het StrDnA feest 4 September, georganiseerd door de Stichting Dance and Art.


Wie is Jasper Veenman?
Jasper Veenman, geboren in 1979 in het Zeeuwse Schouwen Duiveland, begon zijn smaak voor dance te ontwikkelen toen hij in 1995 ging stappen in Renesse en na een bezoek aan het Rotterdamse Parkzicht in 1996 was hij helemaal verkocht.
Al hoewel destijds zijn voorkeur uit ging naar Engelse hardhouse en trance, heeft zijn smaak in de loop der jaren zich ontwikkeld tot  house en latin house.

Wanneer ben je begonnen met je dj carriere?
Ik ben ongeveer in 2001 begonnen. In het begin draaide ik nog met vinyl, maar daar ben ik 3 jaar geleden mee opgestopt, omdat steeds meer net labels als paddenstoelen de grond uitschoten en dus veelal digitaal werd released. Tegenwoordig draai ik dus met CDJ’s.

Heb je je als dj ook al gestort op het produceren?
Ja, sinds kort ben ik inderdaad bezig met produceren. Een goede vriend van me genaamd Santos Suarez, heeft me aangestoken. We hebben samen een track gemaakt, waar we drie dagen over hebben gedaan, daarna uitgebracht en bleek een enorme hit te zijn. De track is zo’n beetje in bijna elke grote club in Nederland gedraaid en ge-remixed door artiesten zoals Bruze, Rishi Romero, Eric Carmeo, JoeySuki etc.

Hoe heette de track?
Krumping heette de track, uitgebracht onder de alias Sickness. Krumping is overigens een dansstijl.

Heb je nog meer releases?
Ja, we hebben nog een aantal remixes gemaakt en sinds kort heb ik een nieuwe release uit dat Frozen River heet, onder mijn eigen naam en uitgebracht op het label Patchy Recordings.

Wat is je favoriete plaat momenteel?
Funkagenda – Flauta Magica

Wie is je favoriete dj?
Roog

Waar zou je nog het liefst willen draaien?
Tijdens de WMC (World Music Conference) in Miami

Hoe is het met de Latin House gesteld in Nederland?
Het gaat goed met de latin house in Nederland, mede dankzij festivals zoals Latin Village en Ritmo. Natuurlijk is de latin house scene in de States veel groter, maar hier in Nederland is er zeker een markt voor. Jaarlijks organiseer ik zelf een feest in Zeeland genaamd Sea-Dance, dat wordt gehouden in De Strandtent in Brouwersdam. Daar wordt dan ook house en latin house gedraaid, veelal met zeeuwse djs zoals Santos Suarez, Goddasoul, Dj Lenny, Trung, Martin Kiesenberg en ik zelf natuurlijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland