Golden Coffee presenteert zich met demo Golden Coffee presenteert zich met demo

Rockband uit Terneuzen timmert aan de weg

, Tekst: Jos Rouw

Golden Coffee presenteert zich met demo

Rockband uit Terneuzen timmert aan de weg

Tekst: Jos Rouw ,

Na vele optredens, waaronder drie regionale finales, bracht Golden Coffee in juni een demo uit. Het CD’tje telt drie nummers, die een aardige indruk achterlaten. De koffie is smaakvol, maar mag nog iets sterker.

Rockband uit Terneuzen timmert aan de weg

Twee broers, nog eens twee broers, poprock, een beetje punkrock, heel veel koffie en een shotje Goldstrike: dit zijn de ingrediënten van het Terneuzense Golden Coffee. Deze band deed de laatste jaren live veel ervaring op en heeft al een aardige fanbase opgebouwd. Niet voor niets werden dit jaar de finales van drie regionale muziekwedstrijden (RegioRuis, 2nd Influenz & Hooikoorts) behaald. Ondertussen werkte Golden Coffee aan een demo, die nu te koop is bij muziekwinkel Sonora in Terneuzen.

Ooit begonnen ze als coverband, maar op de demo zijn drie eigen nummers te horen. Abel (drums), Kris (leadgitarist), Mayee (vocals en gitaar) en Jochem (basgitaar en backing vocals) laten horen over veel potentie te beschikken. De tracks liggen op één lijn qua sound, die het midden houdt tussen melodieus en stevig. Samen met de lyrics vormt het een energiek geheel dat ook toegankelijk is voor luisteraars die minder rock-georiënteerd zijn. Hoogtepunt is ‘Breathe without you’.

Een nadeel is wel dat de zang her en der tekort schiet, met name op opener ‘Take care’. Instrumentaal zit het allemaal wel snor, met sterk gitaarspel en degelijke drums. Als de vocalisten zich verbeteren, ligt er nog heel wat in het verschiet voor Golden Coffee. De koffie is smaakvol, maar mag nog iets sterker.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland