Full Moon Party @ Kaapduin, Dishoek Full Moon Party @ Kaapduin, Dishoek

Door weer en wind raven op het strDnAfeest

, Tekst: Noisy Lois Foto's: Rogier Verburgt

Full Moon Party @ Kaapduin, Dishoek

Door weer en wind raven op het strDnAfeest

Tekst: Noisy Lois Foto's: Rogier Verburgt ,

Een strandfeest bij windkracht 6 klinkt als een uitdaging. Toch was het feest compleet aan het strand bij Dishoek.

Door weer en wind raven op het strDnAfeest

Windkracht 6 hadden ze afgegeven en wisselvallig weer, niet de meest beste vooruitzichten om naar een strandfeest te gaan, maar vol goede moed ging ik naar de Full Moon Party van StrDnAfeest, te Kaapduin, Dishoek, georganiseerd door stichting Dance & Art.

Na bijna gezandstraald te zijn bereikte ik de strandtent. Er was buiten een contemporary dansvoorstelling bezig. Veel bewondering voor de danseressen die ondanks de wind hun show toch wisten neer te zetten. Ik was blij dat ik binnen zat en de voorstelling van achter het glas kon aanschouwen.

Het terras was omgeven door een grote party tent die de wind goed buiten wist te houden, in de dj booth waren Joeri Jamison en Patch Park net aan hun set begonnen en ook al was het nog niet zo druk, ze wisten gelijk de mensen aan het dansen te krijgen. Lekkere minimal techno sounds met house vibes er tussen door, vergezeld met djembe beats. Er stonden twee djembe’s aan de kant van de dansvloer en iedereen die zich geroepen voelde om lekker mee te roffelen kon zijn ei daarop kwijt, begeleid door een djembe master weliswaar.

Na Joeri Jamison en Patch Park draaide Paul Veth een heel lekkere set, inmiddels begon het steeds drukker te worden en toen  Benny Rodrigues aan de beurt was, zat de tent helemaal vol.  Benny Rodrigues, persoonlijk een van mijn favoriete Nederlandse djs, draaide zoals gewoonlijk erg lekker met de nodige climaxen en effecten. Altijd op het juiste moment, waardoor hij het telkens weer voor elkaar krijgt om de hele tent uit zijn dak te laten gaan. Af en toe blies Local Hero op zijn sax wat deuntjes mee, de avond straalde een sfeer van spontaniteit uit en dat maakte het feest extra leuk.

In het lounge gedeelte naast de dansvloer stond een fluorescerend kunstwerk wat die dezelfde middag nog was gefabriceerd door een aantal kunstenaars, o.l.v. Barre.  Ik heb begrepen dat de hele stellage buiten met windkracht 6 was gemaakt. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben, geen idee, maar het stond er en de aanwezige blacklight zorgde ervoor dat het kunstwerk extra goed te zien was, waardoor een rave sfeer werd gecreëerd.

De avond werd afgesloten met het Many More duo uit Amsterdam, die een geweldige live set wisten neer te zetten. Voor mij was dit de grootste verrassing van de avond. Ik had nog nooit van dit duo gehoord en vol verbazing kreeg ik te horen dat ze alle tracks van de set zelf hadden gemaakt.  De stijl is een combinatie van minimal, house, techno en electronica, geaccentueerd met wrede effecten.  Echt een van de beste sets die ik in tijden heb gehoord en dan nog met tracks die zelf zijn gemaakt. Hulde aan dit duo! 

Al met al een fantastisch feestje en goed georganiseerd, complimenten aan de stichting Dance & Art. Jammer dat het om 12 uur ‘s nachts al was afgelopen.

Interview met het Many More duo en Jasper Veenman binnenkort te verwachten op deze site.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland