Diego’s Umbrella steelt de show ondanks magere opkomst Diego’s Umbrella steelt de show ondanks magere opkomst

Mexicali gipsy pirate polka, folk, ska en rock muziek in de PIT, Terneuzen

, Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Andre Joosse

Diego’s Umbrella steelt de show ondanks magere opkomst

Mexicali gipsy pirate polka, folk, ska en rock muziek in de PIT, Terneuzen

Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Andre Joosse ,

Afgelopen vrijdag speelden Diego’s Umbrella en Balcony Players in de PIT, Terneuzen.
Ondanks het weinige publiek werd de dansvloer optimaal benut, want stilstaan was er niet bij. Vooral de mannen van Diego’s Umbrella wisten er een feest van te maken.

Mexicali gipsy pirate polka, folk, ska en rock muziek in de PIT, Terneuzen

Sinds de opening van de PIT, 23 januari jl., laat het lokale publiek zich nauwelijks zien in dit mooie poppodium en dat geldt jammer genoeg ook weer voor vanavond. Er is ongeveer 20 man aanwezig wanneer de band Balcony Players begint met spelen.

Deze Klezmer/swing band bestaat uit 2 meiden, een violiste en accordeonist, en 2 mannen, een gitarist (akoestisch) en contrabassist. Bij een enkel nummer wordt er gezongen, maar er wordt voornamelijk puur instrumentaal gespeeld. Hun muziek kent verschillende invloeden als gipsy, folk en ska. Na twee nummers roept iemand: “ik ben verliefd!”, maar misschien heeft deze persoon toch iets te vroeg gesproken. Het zijn één voor één uitstekende spelers maar de afwisseling tussen opzwepende, swingende en dan weer rustige, droevige nummers is te groot waardoor het publiek na een half uurtje geen oog meer heeft voor de band. Deze muzikanten zouden op een straatfestival veel beter tot hun recht komen.

Bij het optreden van Diego’s Umbrella staat het podium vol met instrumenten. Behalve 2 gitaren, basgitaar en drumstel, maakt deze band ook gebruik van een viool, 2 extra trommels met koebellen, een trombone en een accordeon. De zeskoppige formatie uit San Francisco is moeilijk in één muziekhokje te plaatsen. Zelf omschrijven ze hun muziek als mexicali gipsy pirate polka, maar folk, ska, rock, surf én flamenco invloeden zijn te horen tijdens hun show. Vanaf het eerste tot het laatste nummer knalt het op de bühne. De drummer geeft van tijd tot tijd een staande (!) drumsolo en ook de violist weet het publiek te pakken met zijn gevoelige snaren. Het enthousiaste en explosieve optreden werkt aanstekelijk want iedereen staat vrolijk te springen en dansen. Alle ruimte op de dansvloer wordt benut. Het enige minpuntje is misschien de zachte en iets te hoge zang, maar ach, daar wordt nauwelijks opgelet.

Na ruim 1,5 uur spelen houdt de band het voor gezien, maar wanneer er om een toegift geschreeuwd wordt, zijn de mannen niet te beroerd om hier gehoor aan te geven. Als laatste nummer spelen ze een cover van Europe’s “Final Countdown” maar dan à la Diego’s Umbrella.

Het was geen drukbezocht optreden, maar het beetje publiek wat op deze bands is afgekomen, heeft een fantastische avond gehad. Na afloop vinden de cd’s dan ook gretig aftrek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland