Op 6 november liet café Bar American zien dat de Zeeuwsche bodem goede voeding is voor punkrockers. Drie bands, met hun wortels in Zeeland zorgden voor piepende oren, schorre kelen en blauwe plakken.

Punkrock in café Bar American

De posters (ontworpen door Michiel Walrave The Real Danger zanger en lid van het Antistrotkunstenaars collectief) die al enkele weken door Middelburg hangen  zijn mooi ontworpen en geven aan waar het vanavond om draait! Kwaliteitspunkrock!

Ook de Scallywagsconformeren zich hier redelijk aan. De drumstokken vliegen dit keer niet door de lucht maar komen gewoon op de vellen terecht en binnen 20 minuten jagen ze hun set met hits als "summertime" (37 hele seconden lang) en "Less talk more rock" (ruim eenderde minuut venijn) richting publiek.
Onder het genot van een pilsje laat het publiek het over zich heen komen. Hoewel American goed gevuld is, blijven de meeste mensen vanaf gepaste afstand toekijken en komt de energie van het podium niet in de zaal terecht.

Als the Real Danger opent klinkt de welbekende melodieuze punkrock die de band met grote namen als the Bouncing Souls en the Living End op het podium bracht.
Het publiek wordt getrakteerd op een mix van nummers, veel werk van de eerste plaat en de in maart uitgebrachte 7". Daarnaast worden er vier nog onbekende/ongereleaste nummers gespeeld. Na het optreden verklapt drummer "Poesman" dat TRD in maart een nieuwe plaat uitgebracht wil hebben.

Antidote heeft jaren geleden Zeeland voor het laatst aangedaan. In 2003 speelden de, tegenwoordig in Den Haag wonende punkrockers, voor het laatst in Zeeland. Als de band het podium beklimt breekt er iets in de zaal. Het gat voor het podium verdwijnt en tijdens het bijna een uur durende optreden blijft het vooraan gevuld met stuiterende lichamen.
Uiteraard krijgt de band aan het einde van de set versterking van Huib, die de laatste nummers de vocalen voor zijn rekening neemt. Halfschorre kelen worden verder de vernieling in geholpen om me te kunnen brullen met de laatste nummers.

Als de band eindigt is de ravage te overzien, de kater en piepende oren zullen na een dag wel wegtrekken, de behoefte aan meer van dit soort shows echter niet. Met Antidote, TRD en de Scallywags heeft Bar American laten zien dat er nog meer dan genoeg publiek is in Zeeland voor dit soort shows!

Antidote (foto: Niels Davidse)

The Real Danger (foto: Niels Davidse)

Scallywags (foto: Niels Davidse)