Zondag 1 november vond de kick-off van het derde seizoen van Pop Aan Zee plaats. Vier nieuwe bands die komend jaar langs alle Zeeuwse podia en verschillende strandtenten en campings gaan om samen met internationale bands een optreden te geven.

Vier nieuwe bands introduceren zich vandaag in kunst- en cultuurcentrum De Spot

Vier bands presenteren zich vandaag voor een vrij groot publiek in de Spot. Marsha en haar band, Audiofungus, Jay Minor & The Early Birds en Vota Fonzie. De genres van de bands lopen enorm uiteen, wat het juist zo leuk maakt. De avond wordt gepresenteerd door MC Kevin Keegan, de frontman van De Hobbyisten, die vorig jaar aan het PAZ-traject meegedaan hebben.

Wanneer ik binnen kom staat DJ Marcellus al achter de draaitafel. Hij staat eerst nog even iets door te nemen met Cheap Harmony, die na de kick-off een aantal blazers zullen gaan combineren met de beats van DJ Marcellus.

Samen met haar band opent Marsha de middag. En hoe! Een enorm mooie, krachtige stem begeleid door een stel goede muzikanten. Marsha zingt mooie singer/songwriter liedjes over haar eigen leven. Het zijn liedjes met een echte betekenis, die niet altijd even vrolijk zijn. Niet alleen ik, maar ook het publiek is erg enthousiast over deze band! Hun Pop Aan Zee-coach is Peter Bauwens, de producer van onder andere Bløf, 2Unlimited en Volumia!. Hij zal hen begeleiden bij het gehele PAZ-traject.

Na een tijdje neemt Audiofungus het podium over. Een heel ander genre komt nu aan bod. De stijl die ze maken is niet makkelijk te noemen. Alternatieve rock, die vaak naar hardcore neigt. Een erg groot contrast in vergelijking met de vorige band, maar ook leuk om te zien dat een band uit dit genre óók kans maakt om een jaartje in het PAZ-traject mee te draaien. De muziek staat, maar aan de zang moet nog veel gedaan worden. Ik word enthousiaster wanneer de zanger lekker begint te schreeuwen, dat komt een heel stuk beter uit de verf. Hun coach is Marijn Slager, de zanger van de band Nuff Said.

Na Audiofungus neemt Jay Minor & The Early Birds  het podium over. Zelf weet zanger Jan niet zo goed hoe hij het nou moet omschrijven, maar ik vind het toch het meeste op folk, met af en toe een pop-randje lijken. Ik heb al meerdere optredens van Jay Minor meegemaakt, maar deze vond ik een van de mindere. Dit komt mede doordat bassist Loek er niet bij is. De liedjes geven je een beetje dromerig gevoel, ze doen je denken aan een mooie herfstdag in het bos. Echte luisterliedjes, die mede door de veelzijdige percussie zo folk-achtig worden. Marien Dorleijn, de uit Middelburg afkomstige zanger van Moss, zal hen gedurende dit seizoen van PAZ begeleiden.

Vota Fonzie is de laatste band die zich deze avond zal presenteren. Een echte ‘partyband’ is het. Willy Berrevoets, zanger van de Punanas en drummer bij Nuff Said, zal hen begeleiden. De grote band speelt rock’n’roll, jazz en blues. Het publiek ontvangt de band erg goed en dat is terecht! Ze maken namelijk van elk optreden een feestje en de band is de laatste tijd erg gegroeid.

Kortom, het nieuwe seizoen van Pop Aan Zee belooft wat!

Audiofungus

Jay Minor (foto: Sjoerd Schunselaar)

Marsha (foto: Sjoerd Schunselaar)

Vota Fonzie (foto: Sjoerd Schunselaar)