Naast de bekende podia in de Zeeuwse steden is er ook op het platteland genoeg te doen op muzikaal gebied. In Baarland is het dorpshuis omgetoverd tot podium. Doel van dorpshuis The Cameronian is niet het jonge talent wat Zeeland rijk is, maar juist de volwassen acts ook een podium te geven.

Naast de bekende podia in de Zeeuwse steden is er ook op het platteland genoeg te doen op muzikaal gebied. Berichten we al dat Ovezandse De Klomp podium gaat bieden aan jong talent. Ook in Baarland is het dorpshuis omgetoverd tot podium.

Doel van dorpshuis The Cameronian is niet het jonge talent wat Zeeland rijk is, maar juist de volwassen acts ook een podium te geven. Een mooi streven voor een plattelands dorp met net 600 inwoners. Gezelligheid staat dan ook voorop!

Kees Catsman is sinds april beheerder van The Cameronian. Hij constateerde dat beginnende bands op de Bevelanden weinig mogelijkheden hebben. Catsman: "Er is wel een aantal centra, maar in dat soort cultuurtempels moet je echt wel iets kunnen om op het podium te mogen staan. En er is natuurlijk 2nd Influenz van de Jongerenraad Borsele, maar die wedstrijd richt zich vooral op jongeren. Voor beginnende bands met veertigers in de gelederen is er nagenoeg niets."

Vorige maand was de eer aan Tape-It, zij waren de eerste in –hopelijk- een lange rij bands die in baarland optreden. Zaterdagavond was The Cameronian helemaal in de stijl van de 50er jaren. Mike Lorentz verzorgde een weergaloos optreden en de hele zaal deinde of danste mee. Mike wist de mensen te boeien met zijn vertolkingen van Elvis Presley, Pat Boone en Buddy Holly nummers. Hij speelde met het publiek. Dit gevarieerde publiek bestond uit mensen die de muziek nog kende van de koffergrammofoon tot de jonge Rock & Roll generatie. Er werd door allen meegezongen.