Zo’n 1100 bezoekers dansten afgelopen zaterdag tot ze er bij neer vielen, tijdens de 7e editie van Jazz-a-Delic in Terneuzen.

De Jazz-a-Delic formule blijkt nog steeds te werken

Afgelopen zaterdag vond de 7e editie plaats van dance-feest Jazz-a-Delic in het Terneuzense Scheldetheater. Onlangs interviewden we de organisatoren, die ons een totaalconcept van entertainment beloofden. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen als we een kijkje gaan nemen.

Bij aankomst treffen we een kleine domper op de feestvreugde aan: op dat moment is de wachtrij enorm en sommige mensen moeten dan ook dik drie kwartier wachten voor ze binnen zijn. Gelukkig kunnen wij, als verslaggevers, er tussen door piepen en zijn we met een minuut of 20 binnen.

Eenmaal binnen wachten prachtig gestylde meisjes ons op, waardoor we de wachtrij al snel vergeten zijn. Aan alles schijnt de organisatie gedacht te hebben: de aankleding is mooi en het hele theater is in een Jazz-a-Delic jasje gedompeld. Alles is goed beveiligd, maar niet zo overdreven dat je je opgesloten voelt. De sfeer is relaxed. Er is een lounge-area ingericht, waar ook Shadowdance plaatsvindt. Verspreid door de foyer zijn verschillende barren geplaatst, waardoor we ons al snel met een drankje in de dansende menigte begeven. DjLicious heeft het publiek op de overvolle dansvloer dan al flink opgewarmd en het feest is in volle gang. We dansen mee op de beats van Daniel Bovie & Roy Rox. Ondersteund door Ace on Sax, Leonardo op percussie en zangeres Lex Empress worden er fijne plaatjes gedraaid. Lex Empress heeft een dijk van een stem en is een echt een goede aanvulling op de beats. De artiesten zelf lijken het goed met elkaar te kunnen vinden en werken ontspannen samen aan het bouwen van een feestje. En dat lukt ze absoluut! Tot een uurtje of 3 wordt er flink gefeest, waarbij de laatste noten voor Steven Quarre zijn. Als bedankje gaat iedereen naar huis met een goodie-bag en daarmee is zelfs de reis huiswaarts extra aangekleed.

De organisatoren vroegen zich in ons interview af of Jazz-a-Delic nog steeds aan zou slaan bij het Terneuzense publiek. Het antwoord is een volmondig JA! Dat is vanavond wel bewezen. Het zou ons dan ook verbazen als er geen 8e editie komt. De organisatie sprak de wens uit om ooit een buiten versie van Jazz-a-Delic te organiseren en een cd uit te brengen. Wij kijken daar in ieder geval al naar uit. Jazz-a-Delic is een aanwinst voor Terneuzen en eigenlijk ook gewoon voor de rest van Zeeland.

Jazz-a-delic (foto: Ingeborg de Pooter)

Jazz-a-delic (foto: Ingeborg de Pooter)