Vijf bands lieten zich vandaag zien bij de eerste voorronde van het Veerse popproject Hoo!Koorts. Drie van de vijf bands streden voor een plekje in de finale op 1 april 2010.

De nieuwe bandjes van Hoo!Koorts komen goed uit de bus, Zeeland heeft nog steeds een hoop nieuw talent!

Vijf bands lieten zich vandaag zien bij de eerste voorronde van het Veerse popproject Hooi!Koorts. Drie van de vijf bands streden voor een plekje in de finale op 1 april 2010.

Annemieke mocht het spits afbijten. Samen met haar vriend Jan Minnaard speelt ze een paar covers, die ze in 4 dagen ingestudeerd heeft. Ze heeft een mooie stem die heel fragiel maar ook heel krachtig kan zijn. Het gitaarspel van Jan past er erg goed bij, de keuze van de covers is erg divers en goed gemaakt.

Na een korte pauze komt Jay Minor het podium op. Hij wilde wel optreden, maar besloot niet mee te doen voor het plekje in de finale. Zijn nummers speelt hij vanavond alleen op de piano. Iets anders dan we van hem gewend zijn, maar ook erg mooi. Hij speelt ook een paar covers, die soms bijna niet te herkennen zijn, omdat hij ze zo eigen heeft gemaakt. Zonder zijn Early Birds kan hij zich dus ook prima redden!

Light Brigade is een jonge band die meedoet aan Popsport. Hun muziek zit goed in elkaar maar aan de zang moet nog erg gesleuteld worden. De stem van de zangeres klinkt alsof ze haar hele leven al whisky  drinkt en zware shag rookt. De andere zangeres hoor je minder maar heeft een hogere vrouwelijkere stem en is ook nog eens een stuk enthousiaster. Misschien moeten ze maar iets in de band wisselen?

The Chimney is een britpop/rock-bandje en duidelijk de beste band van vanavond. Ze bestaan nog maar een jaar, maar worden door de jury al vergeleken met Pink Floyd. (“Ik mis alleen de lichtshow!”) Een groot compliment dus en geheel terecht. De jongens moeten dit optreden zonder bassist doen, maar door het keyboard mis ik de bas niet eens. Ik vraag me af waar deze band over 3 jaar speelt!

De Special Act van de avond is Capital Sentimental, die al meerdere malen op Hooi!Koorts heeft gestaan. Deze band groeit nog steeds heel veel en de bandleden zijn erg gemotiveerd. Ze hebben een heel eigen sound en dat is er een die bij het publiek erg goed in de smaak valt.

De winnaar van de avond is The Chimney, die even veel publieksstemmen hadden als Light Brigade. The Chimney staat dus sowieso in de finale! Of Light Brigade daar ook staat ligt er aan of het aantal procent van de stemmen van hen nog overtroffen wordt of niet. Veel talent is er dus zeker nog in Zeeland! Kijk voor de volgende voorronde op www.veerejeugd.nl .