Stonerfest in De Pit Terneuzen

Is Rising Magma Stoner Fest conquering the world?

Tekst: Dennie Schuerman Foto's: Ingeborg de Pooter ,

De missie van Rising Magma: Let’s conquer the world! Zo ook van de bands die deze avond speelden, 3 in totaal: Sardonis; The Mad Thrist en The Massa Crista.

Is Rising Magma Stoner Fest conquering the world?

Stoner, daar draaide het deze avond om. Onlangs de wat gemiddelde opkomst zat de sfeer er goed in! Te beginnen met Sardonis. Dit 2-mans leger zette gelijk een regelrechte, maar waanzinnige muur aan geluid neer, lekkere zware stoner, met de ritmes die we in dit genre gewend zijn. Tevens komt er bij deze band geen zang aan te pas, maar dat doet zeker niks af aan de show en het rockte zeker. Zeker een keer de website / optreden bezoeken van dit broederschap genaamd Sardonis!
 
Na een kleine pauze stroomde er al wat meer volk binnen in de Pit. The Mad Trist kwam het podium op. Deze band die opgericht is in 2005 stond al redelijk vroeg op Bospop samen met o.a. Sting, Starsailor, Living Color en The Simple Minds. Zo hebben ze ook de finales zien te bereiken van de internationale band contest Emerganza in Duitsland. Ze werden 2e en lieten zo 6000 bands achter zich! The Mad Trist maakt Stoner pop met Charismatische vocals, diepe grooves an pompende rythmes. Zo ook deze avond. Hier zal het publiek het helemaal mee eens zijn geweest, want deze ging los. Altijd goed om te zien.
 
Na een goede afsluiting van de tweede band en uiteraard een kleine pauze voor het vernieuwen van de drankjes, kwam Massa Crista ten tonele. De Zeeuwse band begon gelijk goed en zette een waanzinnig energiek optreden neer. De band is zeker niet onbekend in Terneuzen en omstreken en dat was ook zeker te zien. Opgericht in 2003 in Oostburg begonnen ze aan hun missie en ondanks diverse veranderingen qua bezetting in de band rocken ze als nooit tevoren. Ze hebben zich nu aangesloten bij het Rising Magma festival en hopen dat dit hun nog vele optredens oplevert!
 
Rising Magma is een groeiend festival met diverse nationale en internationale bands bij zich aangesloten. Met een goed groeiend aantal bands met zeer uiteenlopende genres is het zeker een keer de moeite waard om dit feest te bezoeken.