Noisy meets Morninglory

1e in serie interviews met Zeeuwse dj's.

Tekst: Noisy Lois ,

In het kader van het in kaart brengen van Zeeuwse DJs en producers, zal mademoiselle Noisy elke maand 2 Zeeuwse DJs en/of producers interviewen. We bijten de spits af met DJ Morninglory.

1e in serie interviews met Zeeuwse dj's.

Wie is dj Morninglory? Morninglory is een blonde, ambitieuze, enthousiaste van oorsprong Brabantse jongen (geboren en getogen in Tilburg), genaamd Sooi Kerkhofs en is 27 jaar. Sooi woont al geruime tijd in Zeeland, sinds 1998 om precies te zijn. Momenteel woont hij in Middelburg met zijn vriendin Sandra Kooi. Sooi en Kooi zijn geen onbekenden in het Middelburgse nachtleven.
 
Wanneer begon voor jou het dj avontuur en wat waren je beweegredenen?
Voor mij is het in 2000 begonnen, als rechtstreeks gevolg van het stappen in Belgie. Ik ging destijds vaak naar Extreme in Affligem, de zogenoemde legendarische Extreme Monday’s. En ook was ik vaak te vinden in La Rocca in Lier. Ik verdiepte me in de sets die daar werden gedraaid. Je kunt de stijl omschrijven als progressive house. Ik heb heel wat tapes opgenomen. Ik voelde de vibe in de zaal en besloot toen dat ik aan de andere kant van de draaitafel wilde gaan staan. Ik heb toen 2 beltdrive draaitafels gekocht en wat platen en begon zoals menig beginnend dj begint, op mijn slaapkamer. Totdat wat mensen die ik kende uit Middelburg mij in contact brachten met de Pink Parade en ik de kans kreeg om op een van de vrachtwagens te gaan draaien. Diezelfde dag mocht ik Dance Connection openen in Baskenburg in Vlissingen. Daarna is het balletje langzaam aan het rollen gegaan.
 
Wat voor stijl muziek draaide je toen wat voor stijl draai je nu?
Ik draaide vroeger veel commerciëler dan nu. Voornamelijk progressive trance op vinyl.
Ik was resident dj in VIP Trip in Organza, Maarssen, en dat heb ik gedaan tot december 2008. Tijdens mijn residency op de Vip Trip, ben ik overgestapt van het draaien met vinyl, naar cd’s. Toen ben ik met de Vip Trip definitief gestopt, omdat het evenement niet meer paste in het plaatje. Het werd tijd om wat anders te doen. Vanaf dat moment is trance bijna verdwenen uit mijn stijl en ben ik verder gegaan meer in de richting van progressive house tot tech house, minimal en melodieuze techno.
 
Wat is je all-time favourite plaat?
Mark Knight – Susan
Laurent Garnier – The man with the red face
 
Hoe kom je eigenlijk aan de naam Morninglory?
Omdat mijn muziek het beste tot zijn recht komt in de vroege ochtenduren.
 
Je bent stichting MonQue begonnen, kan je daar wat meer over vertellen?
Ik ben met mijn partner Sandra Kooi Stichting MonQue begonnen in 2006. Ik wilde met deze stichting bereiken dance muziek te combineren met beeldende kunst en jong talent. In Middelburg hebben we een paar keer een feest gegeven, genaamd Het Palet, daarnaast gaven we ook feestjes in De Geere, die we Kaleidolicious noemden.
Buitenom dat ik zelf op de feestjes draaide, werden er ook gast dj’s uitgenodigd om te komen draaien.
 
16 Mei draai je in La Rocca in Lier, Belgie. Wat betekent dat voor jou?
Voor mij betekent dat enorm veel. Het is echt een droom die uit komt. Het hele ‘dance’ avontuur is voor mij begonnen in La Rocca, en dat ik 10 jaar na dato daar mag draaien op het evenement Rise and Shine is natuurlijk fantastisch! Ik vind het ook een eer om die avond naast Ivo te mogen draaien, die resident dj is van de Blue Marlin op Ibiza .
 
 
Wat voor ambities heb je nog?
Mijn ambities zijn mijn muziekstijl verder te ontwikkelen en verder te groeien. Een nieuwe residency in een grote club zou ik ook erg op prijs stellen. En op Ibiza draaien blijft altijd nog een grote wens van mij.
In de toekomst wil ik ook eigen producties gaan uitbrengen. De passie voor muziek wil ik nu meer diepgang geven door mijn eigen producties te gaan maken, waardoor mijn draaistijl ook een extra dimensie krijgt
 
Heb je niet ooit overwogen om een bookingsagent te zoeken?
Heb ik wel degelijk overwogen, maar het grootste misverstand is dat een bookingsagent boekingen voor een dj zoekt. Een bookingsagent heeft eigenlijk pas zin als je elk weekend al wordt geboekt. Mocht dat in de toekomst het geval zijn, dan zou ik het liefst Extrema dj agency willen benaderen, of Faith Music uit België.
 
Is het niet zo tegenwoordig dat je alleen nog maar serieus als dj wordt genomen als je eigen producties maakt?
In zekere zin wel. Je kunt heel ver komen met deejayen alleen, maar er is nu veel meer concurrentie dan vroeger en om jezelf te onderscheiden van de rest, kunnen eigen producties doorslaggevend zijn.
 
Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen in de progressive house?
Tuurlijk, de naam zegt het al. progressive is constant onderhevig aan veranderingen. De stijl is allang niet meer wat het in 2002/2003 geweest is. Vooruitstrevende dansmuziek is moeilijk in een hokje te plaatsen.
 
Heb je nog tips voor beginnende Djs?
Tips voor beginnende dj’s? Haha, daar houd ik me niet mee bezig. Ik heb me voorgenomen om dat niet te doen. Je moet het toch zelf zien te rooien. Het is een moeilijk wereldje. Doorzetten en niets aantrekken van anderen.
 
Laatste vraag, wat houdt Kaleidolicious nou precies in?
Die naam is voortgekomen van het concept van evenementen van stichting MonQue.
Kaleidolicious is recentelijk een samenwerkingsverband aangegaan met party organisatie ChampagNoise, waaruit een nieuw concept is geboren genaamd: Audio Autopsy.
 
Wat willen jullie met Audio Autopsy bereiken?
Verdere verbreding en Audio Autopsy tot een begrip uitwerken in deze omgeving door middel van mensen kennis te laten maken met underground dance muziek met gast dj’s/producers/live acts uit heel Europa, dus niet alleen maar uit Nederland.
Ook willen we met Audio Autopsy meer bieden dan alleen maar muziek, maar ook zullen visuals een grote rol spelen, zodat al je zintuigen geprikkeld zullen worden.
De eerste Audio Autopsy zal plaats vinden 25 Juli 2009 in De Spot in Middelburg als afterparty van City Of Dance.
 
Wanneer is je eerstvolgende optreden?
a.s. Zaterdag 16 Mei in La Rocca, Lier, België en 13 Juni in Vlissingen:100 jaar Lescaut festival van 17.00 uur tot 19.00 mainstage.
 
Voor meer info check deze sites:
 
 
Voor bookings contact: info@dj-morninglory.com