Lawaai XL festival in Kapelle

Veelzijdige bands op een kleinschalig maar bovenal gezellig festival.

Tekst: Bas Moelker en Andre Joosse Foto's: Andre Joosse ,

Lawaai XL, een jong festival gehouden in jeugdhuis Trinnety in Kapelle. Met bands als Jay Minor & The Early Birds, Hollow Men en Misty Basement een zeer geslaagd en veelzijdig festival.

Veelzijdige bands op een kleinschalig maar bovenal gezellig festival.

Lawaai XL, een jong festival gehouden in jeugdhuis Trinnety in Kapelle. Dit door een groep enthousiaste vrijwilligers georganiseerde festival heeft het voor elkaar gekregen een veelzijdige line-up te boeken, een paar stevige rockbands afgewisseld met rustige akoestische optredens.
 
Afterlive is een jonge band uit het Zeeuws Vlaamse Hulst met een stevige sound op het podium. De Band boekte succes door als jongste deelnemer Battle Of The Bands in Hulst te winnen, dit levert hun een optreden op bij Rock Around The Bridge in Sas van Gent waar ze met niemand minder dan The Levellers het podium zullen delen. Jammer dat de zaal nog deels leeg is.
 
The Noah Situation, een combinatie van een mooie stem en de soms wat cabaretachtige manier waarop deze 2 muzikanten spelen is zeker de moeite waard.
 
Dit keer zonder drummer en zonder bassist, zonder uitversterking, gewoon akoestisch en puur, zo trad Grouse gisteren op. Een net en goed geheel, mooi gitaarspel, en ondanks het akoestische soms een ruig randje
 
Het uit Bruinisse afkomstige Side Walk Stone opende de avond in een steeds drukker wordend Trinnety. Met hun stevige rock doen ze de festivalnaam eer aan. Op dit moment werken de mannen aan een eigen album wat ergens in 2009 moet verschijnen. Wij zijn benieuwd!
 
Het laatste rustpunt van de avond is Jay Minor And The Early Birds, met hun mooie luisterliedjes. Vaste Early Bird zangeres Frederique is helaas afwezig maar deze wordt volwaardig vervangen door Janine. Na het optreden gaan de leden buiten vrolijk door met muziek maken. Ondertussen wordt het podium omgebouwd voor The Alkaloids.
 
The Alkaloids spelen stonerrock met punk invloeden. Hoewel het muzikaal allemaal wel goed klinkt heeft komt het optreden niet goed los. De leden staan stoïcijns voor zich uit te staren en tussen de nummers vallen er irritante stiltes waarin geen van de bandleden het publiek aanspreekt.
 
The Hollow Men krijgt het publiek wel in beweging met hun snoeiharde rock. Strakke heftige drums en stevig gitaarspel met een goede performance. Naast op tournee te zijn geweest met Diamondhead en Peter Pan Speedrock, stonden deze gasten ook in de Staatsgevangenis van Antwerpen.
 
Als waardige afsluiter staat Misty Basement geprogrammeerd. Met hun vette reggae sound komt heel Trinnety in beweging, het feest is compleet!