Zeeland sluit aan bij VPRO’s 3VOOR12

met optredens van Diesel Disko, Brown Feather Sparrow, Infinite Mind en DJ Dierlijk.

redactie 3voor12/Zeeland ,

Vrijdag 26 juni wordt de website officieel gekoppeld aan de landelijke VPRO 3VOOR12 website. Dit wordt gevierd met een feest in De Spot in Middelburg. De volgende van oorsprong Zeeuwse artiesten zullen deze avond optreden: Diesel Disko, Brown Feather Sparrow, Infinite Mind en DJ Dierlijk.

met optredens van Diesel Disko, Brown Feather Sparrow, Infinite Mind en DJ Dierlijk.

Vrijdag 26 juni wordt de website officieel gekoppeld aan de landelijke VPRO 3VOOR12 website. Dit wordt gevierd met een feest in De Spot in Middelburg. De volgende van oorsprong Zeeuwse artiesten zullen deze avond optreden: Diesel Disko, Brown Feather Sparrow, Infinite Mind en DJ Dierlijk.

In 1998 besloot een groep radiomakers van de VPRO de internetsite 3VOOR12 te lanceren. Doordat de commercie bij de radiozenders toesloeg, bleef er weinig ruimte over voor alternatieve muziek. Deze doelgroep kon vanaf toen terecht bij de website van 3VOOR12.
 
Op 1 oktober 2003 startte 3VOOR12 met lokale edities. Den Haag werd de ‘pilot’ in de aanloop naar een landelijk vertakt netwerk van lokale 3voor12-vestigingen. 3VOOR12 wil zo de banden aanhalen met plaatselijke organisaties en muziekfanaten.

Zo’n twee maanden geleden is het initiatief vanuit Poppuntzeeland gekomen om een 3VOOR12website voor Zeeland te bouwen. Muziekliefhebbers met een passie voor schrijven en/of fotograferen meldden zich als vrijwilliger aan. Recensies over optredens in Zeeuwse podia, fotoverslagen van lokale talentenjachten en interviews met opkomende Zeeuwse artiesten zijn voorbeelden van nieuws dat te vinden is op de website. De site is te bereiken op www.3voor12zeeland.nl.

Informatie over de bands die optreden
Infinite Mind is een vierkoppige progrock-formatie bestaande uit Sven Schuurbiers (zanger / gitarist), Sander van Gaans (leadgitarist), Francis van Dijke (drums) en Tijmen Molengraaf (basgitaar). http://infinitemind.hyves.nl/

Diesel Disko start begin 2008 met Martijn Doolaard (zang/gitaar) en Sander Zwiep (toetsen/zang) als twee muzikale soulmates aan het produceren van hippe electro-pop. Samen met podiumbeest Dirkjan van Oord (basgitaar) en Edwin ‘Machinedrum’ Zandhuis is Diesel Disko een hitfähige viermansformatie.
Voor meer informatie: http://dieseldisko.com

Brown Feather Sparrow: werd in september 1999 gevormd rond singer songwriter Lydia van Maurik-Wever. Met invloeden van o.z. Ida, Over The Rhine, Rosie Thomas en The Sundays wordt haar muziek omschreven als sfeerrijke poëzie pop.
Voor meer informatie: http://www.brownfeathersparrow.com/bio_nl.php

DJ Dierlijk, AKA Derk Thijs afkomstig uit Zeeland, maar intussen verhuisd naar Zürich.
Dierlijk heeft een 6de zintuig voor dansbare hitjes van elke genre.
Voor meer informatie: http://www.myspace.com/djdierlijk


Datum: 26 juni
Aanvang:21.00uur
locatie: de Spot, Middelburg
entree:€ 5,-