Veelzijdige jazz klanken in de Piek

De Flowriders hebben de flow, daar gaat het om!

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Nu-jazz gecombineerd met soul, r-n-b, hiphop en dance. Veelzijdiger kan de aankondiging niet klinken. Flowriders stonden al eerder op het North Sea Jazz Festival en vanavond staan ze in de zaal van De Piek.

De Flowriders hebben de flow, daar gaat het om!

Nu-jazz gecombineerd met soul, r-n-b, hiphop en dance. Veelzijdiger kan de aankondiging niet klinken. Flowriders stonden al eerder op het North Sea Jazz Festival en waren onder meer de support act van Lamb, Isaac Hayes en Nils Petter. Vanavond staan ze in de zaal van De Piek.
 
De band begint wat later omdat de bezoekers nog op zich laten wachten. Gelukkig is de zaal rond 11 uur toch nog half gevuld. De aanwezigen storen zich totaal niet aan de opkomst, vanaf het eerste nummer wordt er vrolijk meegedanst op de flow van de band.
 
De harde kern van de Flowriders wordt gevormd door conservatorium-vrienden Hartog Eysman en Vincent Helbers. Vincent is met toetsen en samples het hart van de band, instrumentale stukken waarin toetsen de boventoon voeren, maken de band live absoluut de moeite waard. Hartog en de schitterende jazz-stem van de zangeres maken het feestje compleet met hun vocals en raps.
 
Of je het nu onder de noemer jazz, soul of r-n-b wil stoppen maakt niet uit. Of de zaal nu afgeladen is of halfgevuld... de Flowriders hebben de flow, daar gaat het om!