Nacht van de vrijheid in ’t Beest

Rap, reggae en singer-songwriter voor de vrijheid

Tekst: Anne Westerweele, Foto’s: Andre Joosse ,

Ter afsluiting van de maand van de vrijheid was er in cultureel centrum t Beest de Nacht van de Vrijheid. Een avond met muziek, debat en cabaret

Rap, reggae en singer-songwriter voor de vrijheid

Hoe kan je vrijheid nou beter vieren dan met muziek, debat en cabaret? Juist, dat kan niet! Vandaar dat dit precies de inhoud van ‘Nacht van de Vrijheid’ is. De muzikale rol wordt deze avond vervuld door reggae bands Bad Neat en Misty Basement, singer-songwriters Winnie en Patrick Duke. En rap hiphop acts Zwarte Schapen, de Hobbyisten, Jiggy Djé, DJ Flow Real, BDM Entertainment en Rap-A-Noia & Double Eight.
 
De Hobbyisten betreden de bühne en ik krijg meteen het gevoel, hier staat een band. Als ze beginnen te spelen is het al snel duidelijk dat ze niet opvallen door hun opmerkelijke virtuositeit, maar liedjes maken die goed in het gehoor liggen. Frontman Kevin weet zijn teksten daarbij goed over te brengen en praat de boel soepeltjes aan elkaar. De mannen zouden alleen wat meer tijd in hun hobby mogen steken om hun set uit te breiden met nieuwe nummers.
 
Met een veelal nieuw repertoire overspoelt de Goese reggaeband zijn publiek met de typerende “Misty Basement Sound”. Een sound die het gevoel van vrijheid bij menigeen zal oproepen. Ook gouwe ouwe nummers krijgen de kans te schitteren in dit energieke optreden. De dansmoves van de blazerssectie blijven niet onopgemerkt en maken het een levendig geheel.
 
De drie hiphop groepen sluiten een geslaagde avond af met energieke optredens. Het publiek gaat helemaal los op de raps en beats.
 
Een avond met een zeer divers programma, dat zeker de moeite waard was. Lang leve de vrijheid!