Anders Nog Iets? We gaan voor de herkansing

Amsterdamse Electro in de Spot, maar dansen lukt niet in je eentje

Tekst: Febe Verelst, Foto’s: Niels Davidse ,

De Spot heeft een nieuw maandelijks feestje in het leven geroepen. Anders Nog Iets is een leuk initiatief voor de electro-fans in Zeeland. Deze bedankten echter, een lege zaal was het product. Het is nog afwachten of dit feest zich maandelijks zal herhalen.

Amsterdamse Electro in de Spot, maar dansen lukt niet in je eentje

Voor €4,- een avond vol electro in de Spot. In Zeeland een uitzondering, daarom verwacht ik veel publiek. Bijna een uur na het openen van de zaal worden we maar al te blij ontvangen. Op het personeel en de dj’s na zijn we namelijk het enige publiek. Onbegrijpelijk.

Dj E-volution staat te draaien op het podium. De lichtshow is verbazend goed, dit ben ik niet gewend. Het brengt de nodige hitte voor de dj met zich mee, maar op de dansvloer blijft het koel. Ik begin me echt af te vragen waar het publiek is. Aangezien dansen nu eenmaal slecht lukt als je in je eentje bent, ga ik op onderzoek uit.

De hele Middelburgse markt zit vol. Het is heerlijk weer. Niemand is over te halen om in een donkere, nog warmere zaal te gaan dansen. Ook reageert men niet erg enthousiast op de term ‘electro’.    

Bij terugkomst is het publiek op 2 handen te tellen, maar het gaat er beter uitzien. Ook organisator Sjoerd Bin krijgt enige hoop. De echte dirty-electro van dj E-volution wordt ondertussen verwisseld door de herkenbare deuntjes van Blokgolf.Terwijl het mannelijke publiek zeer enthousiast is over de kunsten van dj E-volution, worden de bekende refreintjes van liedjes als ‘Lonely By Your Side’ en ‘D.A.N.C.E. verwelkomt door het vrouwelijke en het jongere publiek. Door de heerlijke belichting krijgen de dj’s het een beetje warm. Er wordt een ventilator gepakt om à la Marilyn Monroe de temperatuur te laten dalen.

Guerilla Speakerz als hoofdact probeert het schamel toegestroomde publiek als laatste aan het dansen te krijgen.
Guerilla Speakerz, bestaande uit Grand Derriere en Sakuraba laten Zeeland horen hoe de Amsterdamse nachten er aan toe gaan. Het mondjesmaat toegestroomde publiek lijkt het goed te waarderen en beweegt zich hier en daar naar de dansvloer. Doordat er maar weinig bezoekers zijn komt de sfeer niet los en blijft het bij twee electrojunks die een goede, dansbare set neerzetten waar weinig gebruik van gemaakt wordt.

Zonde, zonde, zonde dat dj’s die gewend zijn om in de Melkweg te draaien, het in zo’n lege zaal moesten doen. 20 juni volgt er een herkansing. Hopen op slecht weer, verdwaalde toeristen en dansgekken.  Anders Nog Iets was goed georganiseerd, maar dansen lukt niet in je eentje.