Adoma prikkelt de zintuigen Adoma prikkelt de zintuigen

Triphop in de spot

, Tekst: Febe Verelst, Foto's: Niels Davidse

Adoma prikkelt de zintuigen

Triphop in de spot

Tekst: Febe Verelst, Foto's: Niels Davidse ,

Naar het gratis concert in de Spot was weinig publiek toegestroomd. De band besloot niet langer te wachten en een zinderende show weg te geven.

Triphop in de spot

Wederom tref ik een lege zaal in Middelburg. Het is vreemd dat Middelburg zelfs voor een gratis show niet warmloopt en je kunt er uren over filosoferen. Maar niet vandaag. De show die we krijgen is namelijk meesterlijk.

De band die geïnspireerd is door Massive Attack verrast me niet met een cello in de bezetting. Dit melancholische instrument begint te spelen en snel volgt de elektronica. De combinatie van cello en electronica doet me echter meer denken aan de Duitse dj Apparat, dan aan de grondlegger van de triphop; Massive Attack. Ook de duidelijke bas, filmachtige samples en het klokkenspel houden mij in gedachten bij Apparat. Deze dj treedt niet snel op in Zeeland, dus is deze gelijkenis een aangename verrassing.

De band mag gelijkenissen met de dj vertonen, de muziek is een uniek geheel. De zang van Fabiana Dammers maakt emoties los. Kippenvel, rillingen en tranen in mijn ogen. Geen wonder dat ze in 2008 de grote prijs van Nederland in ontvangst nam als singer/songwriter. Ze gebruikt 2 microfoons, zodat effecten moeiteloos kunnen worden afgewisseld.

Het ‘brein’ van Adoma, Ronnie van der Veer wisselt de elektronica en zijn drumstel af. De drums lijken mij iets te hard te staan. Je voelt hierdoor de muziek erg goed, maar je wordt soms wakker geschud uit de droomwereld die Adoma creëert. 

Visuele effecten worden verzorgd door VJ VideoCAD. Op het scherm achter de drummer verschijnen zowel beelden die live gefilmd worden, - gemengd met abstracte visuals - als de cover van hun cd 'a night through the telescope.'

Adoma treedt sinds kort live op, de cd is in maart gereleased. Ik heb een echte band gezien, die al mooi op elkaar ingespeeld is. De band gaf muziek, visuals maar vooral emoties.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland