PopAanZee interview: Smout PopAanZee interview: Smout

Nederlandstalige liedjes die lekker in het gehoor liggen

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

PopAanZee interview: Smout

Nederlandstalige liedjes die lekker in het gehoor liggen

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Het PopAanZee traject is bijna afgelopen. Als afsluiter volgt er binnenkort een tour langs de Zeeuwse strandtenten. 3VOOR12/Zeeland vraaft de bands naar hun PopAanZee ervaring.

Nederlandstalige liedjes die lekker in het gehoor liggen

 

Vertel eens wat over het ontstaan van jullie band
Dylan en Niels, de zanger/slagitarist en gitarist, maken al jaren samen muziek. Hun liedjes wilden ze met een band gaan brengen en hun zoektocht naar een drummer, bassist en toetsenist leidden naar resp. Roderik, Jaimy en George. Met de komst van George op de toetsen gaan we ons gehele repertoire onder handen nemen, een nieuwe fase voor Smout!
 
Hoe beschrijven jullie je muziek? Waar halen jullie inspiratie vandaan?
Wij maken Nederpop. Nederlandstalige liedjes die lekker in het gehoor liggen, melodieus zijn en geschikt zijn voor een breed publiek. Onze muzikale interesse is enorm breed. De meeste inspiratie halen we uit bands en singer/songwriters als IOS, Racoon, De Dijk, BLOF, Acda & De Munnik, Van Dik Hout maar ook Jason Mraz, John Mayer, Justin Nozuka Eric Clapton en vele anderen. Met de komst van onze toetsenist zullen onze nummers meer opvulling krijgen.
 
Jullie doen mee aan het bandcoachingstraject van PopAanZee, wat waren tot nu toe de hoogtepunten?
Het spelen in de Zeelandhallen, met o.a. BLOF, was een ontzettend hoogtepunt. Ook het voorprogramma van Nailpin was een vette ervaring. Een groot hoogtepunt voor de band is het aantrekken van een toetsenist in juni van dit jaar. Maar het grootste hoogtepunt is de begeleiding door Dany Lademacher.
 
Tijdens PopAanZee wordt iedere band begeleid door een coach, in jullie geval is dit Dany Lademacher hoe bevalt dit, hebben jullie al leermoment ervaren?
Dany is een levende legende. Hij begeleidt ons met veel energie en passie en hij is bereid al zijn kennis door te geven aan de jongere generaties. Hij leert ons beter samen te spelen, naar elkaar te luisteren, de sterke punten te benadrukken en mindere punten te verbeteren.
 
De stemactie van de PZC heeft jullie niet op Concert at Sea gebracht, toch hadden jullie veel stemmen, hadden jullie dit verwacht? Hoe voelt het?
We gunnen dit de Hobbyisten van harte. Die jongens zijn goede vrienden van ons en zij zijn simpelweg het verst van de 4 PopAanZee-acts. We hebben er absoluut geen hard feelings over, we voelen ons juist enorm gesteund in en ook steeds meer buiten Zeeland. We krijgen ontzettend veel positieve reacties en veel mensen bieden hun hulp aan. Een waanzinnig gevoel!!
 
Jullie hebben een demo-cd uit, hoe heeft de band dit ervaren. Zijn er al plannen voor een volledige cd?
De opnames van eerste demo-cd waren vooral een leermoment. Echt tevreden over de cd zijn we niet meer. Het was onze eerste keer in de studio en dat horen we terug. We gaan eind juli wederom een demo-cd opnemen, met Dany, en reken maar dat we er deze keer echt klaar voor zijn! We zijn bezig met een aantal nieuwe nummers die veelbelovend zijn. We hopen die inderdaad op een volledige cd te kunnen presenteren.
 
Wat is jullie aanpak na PopAanZee, plannen om buiten de provincie op te treden?
We spelen regelmatig in Nijmegen, waar de drummer doordeweeks vertoeft. We zien in Zeeland nog een hoop ruimte om ons te ontwikkelen. Zeker met de nieuwe toetsenist hebben we een enorme boost gekregen. Als de tijd rijp is zal de Smout-vlek zich hopelijk langzaam over een groter gebied van Nederland uitspreiden…
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland