PopAanZee interview: Hobbyisten PopAanZee interview: Hobbyisten

frisse, tijdloze muziek die onbegrensd is

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

PopAanZee interview: Hobbyisten

frisse, tijdloze muziek die onbegrensd is

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Het PopAanZee traject is bijna afgelopen. Als afsluiter volgt er binnenkort een tour langs de Zeeuwse strandtenten. 3VOOR12/Zeeland vraaft de bands naar hun PopAanZee ervaring.

frisse, tijdloze muziek die onbegrensd is

Vertel eens wat over het ontstaan van jullie band
Hugo en Virgil besloten niet langer alleen muziek op de kamer van Hugo te maken. Ze besloten een band op te richten. Ze bezochten een optreden van Kevin Keegan en ze waren enthousiast, ze besloten gezamenlijk een paar nummers uit te werken.
De drummer Fabian was al gauw aangesloten om de band compleet te maken, Fabian had al eerder wat gespeeld/gejammed met Hugo en Virgil.
Atuz was ook een oude bekende en die speelde met de oefenopnames mee en dat gaf gelijk zo'n lekkere vibe dat werd besloten om met Atuz erbij de band compleet te maken. Inmiddels zijn we drie jaar bezig en begint het er echt op te lijken. We hebben al een aantal top-optredens op onze cv staan en het laatste hoogtepunt was Concert At Sea...we hebben hier hele goede reacties op gekregen en we hebben het gevoel dat wij Nederlandse popmuziek kunnen verrijken met onze frisse Hobbyisten-sound.
 
Hoe beschrijven jullie je muziek? Waar halen jullie inspiratie vandaan?
Het is frisse, tijdloze muziek die onbegrensd is...als we met nieuwe nummers aan de slag gaan doen we maar wat...we doen gewoon wat we leuk vinden. Hugo geeft vaak een bepaalde voorzet (toetsen of gitaar) en gezamenlijk maken we daar een Hobbyisten nummer van. Het is een Hobbyisten nummer omdat we met z'n vijven die sound creëren. Wij zijn een gevoelsband, we spelen met gevoel...als het goed voelt dan is het voor ons een topnummer. En blijkbaar weten we dat over te brengen. Soms beseffen we niet dat we goed bezig zijn, maar we mogen best trots op onszelf zijn dat we inmiddels de Zeeuwse belofte publieks- en juryprijs hebben gewonnen, dat we een plaats op het hoofdpodium van Concert At Sea hebben gewonnen en dat we nog nooit een slechte recensie hebben ontvangen. We zijn gevleid, dankbaar en zijn blij dat we dit met succes mogen doen. Dat gevoel is: 'De Hobbyisten'.
 
Jullie doen mee aan het bandcoachingstraject van PopAanZee, wat waren tot nu toe de hoogtepunten?
Dat zijn er tot nu toe twee. Onze coach JB Meijers is een hoogtepunt. En het optreden op Concert At Sea.
Met JB Meijers hebben we een top EP 'progressie' kunnen maken en dat werpt zijn vruchten af. Daarom nemen mensen ons nu serieus, we hebben eindelijk het gevoel en de sound op cd vast kunnen leggen die we zochten. Dankzij hem hebben we materiaal kunnen ontwikkelen waar we verder mee kunnen komen.
We hebben de PopAanZee-stemming hierdoor ook gewonnen denken wij, mensen hebben de cd kunnen luisteren (ook vrienden en familie) en hebben kunnen horen dat we tot echte gruwelijke dingen in staat zijn. Die bevestiging heeft veel mensen ertoe gebracht om ons echt te supporten en ons het Concert At Sea podium op te stemmen. Dat was een super optreden, met goed geluid en een podium waar je liever nooit meer vanaf wilt.
 
 
Vertel eens meer over de PopAanZee coach, in jullie geval is dit JB Meijers, gitarist en producer van De Dijk, hoe bevalt dit, hebben jullie al leermoment ervaren?
Het is één en al leermoment. We zitten volop een proces van ontwikkeling. Eerst kruipen, dan lopen en we gaan nu langzaam stapjes in de goede richting zetten. JB Meijers geeft ons in bepaalde gesprekken die we met hem hebben gehad zijn visie op ons als band maar ook zijn visie op de muziekbussiness, daar leren wij van. Verder is het een ontzettend goede muzikant waar we ook veel van leren. Het is niet dat hij altijd gelijk heeft ofzo, hij laat alleen de verschillende opties zien. Hij opent voor ons deuren die eerder dicht zaten. Wij hebben bijvoorbeeld geen idee wat een eventuele manager voor ons zou kunnen betekenen, hij kan ons dat vertellen. Vervolgens is het dan weer aan ons om een keuze te maken. 
 
De stemactie van de PZC heeft jullie inderdaad op Concert At Sea gebracht, hadden jullie dit verwacht? Hoe voelt het?
We hadden het gehoopt, maar zeker niet verwacht. Een stemactie kan raar lopen, je weet niet hoe ver de andere bands gaan om stemmen te verzamelen. Uiteindelijk hebben we via onze digitale wegen een actie opgezet en dan is het maar hopen dat mensen vertrouwen in ons hebben en ons dat plekje gunnen. Dan mag je daar ineens staan en dan moeten we het nog maar waar maken. Volgens ons is dat ontzettend goed geluk, boven verwachting zelfs....
 
 
 
Jullie hebben een cd “Progressie”uit, hoe heeft de band dit ervaren, intensief aan het werk met elkaar? Hebben jullie een tevreden gevoel over de cd?
Deze cd legt een bepaalde fase van ons vast. Het is materiaal waarmee we verder kunnen. Het is materiaal waar we trots op zijn en we willen via deze cd proberen optredens binnen te slepen. Publiciteit is erg belangrijk en publiciteit verdien je als je goed bezig bent. Deze cd laat zien dat we goed bezig zijn. Het geeft ons naamsbekendheid. We zijn er erg trots op. Je kan hem luisteren via youtube/hyves en de website www.dehobbyisten.com .
 
 
Wat is jullie aanpak na PopAanZee, plannen om buiten de provincie op te treden?
We willen inderdaad heel graag buiten de provincie optreden. Nogmaals goed materiaal (cd of dvd) kan daarbij helpen. Progressie is daar een eerste stap van, maar de bedoeling is toch om uiteindelijk ook een echt album op te nemen. Die zou dan moeten inslaan als een bom. Maar voor we zover zijn hebben we mensen nodig die bereid zijn om in ons te investeren. We kunnen het namelijk niet zelf permiteren om een album professioneel op te nemen en ervoor zorgen dat dit album bij iedereen thuis ligt (of in ieder geval in de MP3-speler).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland