PopAanZee aan zee PopAanZee aan zee

Zon, zee, en een paar lekkere bandjes: Who needs a poppodium?

, Tekst: Marije Albach Foto’s: Merel Verspuy en Richard van Belzen

PopAanZee aan zee

Zon, zee, en een paar lekkere bandjes: Who needs a poppodium?

Tekst: Marije Albach Foto’s: Merel Verspuy en Richard van Belzen ,

Twee lokale en één internationale acts bestegen 4 juli het PopAanZee podium, wat dit keer wel érg letterlijk genomen was. Aan de Groen boulevard in Vlissingen waren akoestische sets te horen van rockbandjes, een uitdaging, maar beide bands brachten het er goed van af.

Zon, zee, en een paar lekkere bandjes: Who needs a poppodium?

Dit jaar heeft PopAanZee een eigen podium op het Onderstroomfestival in Vlissingen. Het lijkt wel of het weer rekening heeft gehouden met het festival, want de zon schijnt al de hele dag. De tent waarin de bands, GoFish en According To You, moeten spelen is voor een groot deel open zodat je er door heen kan kijken en mooi uitzicht hebt op de zee. Voor het podium staan oude kistjes met leuke kussentjes en over het veld liggen fatboys en hangen er hangmatten. De sfeer is vanavond dus zeker goed! Eens kijken of de bands dat ook zijn.
 
GoFish mag de spits afbijten. Ze spelen de set akoestisch wegens ziekte van de drummer. Het openingsnummer is een wat eentonig, maar mooi nummer. Je merkt wel dat ze normaal niet akoestisch spelen, de gitaar is wel erg eenvoudig en je krijgt hier meer het singer/songwriter idee bij.
Vanaf het tweede nummer is al een stuk beter, de zang past beter bij de muziek en ondanks dat de microfoon soms hapert, blijft zangeres Pam doorzingen alsof ze er niets van merkt.
Na enkele nummers komt er een andere gitarist het podium op. Ik hoop dat ze nog met z'n tweeën gaan spelen, maar helaas, hij neemt de gitaar over. Dit nummer is qua zang véél en véél minder sterk dan de voorgaande nummers, maar na de eerste helft van het liedje lijkt de zangeres zich te herstellen.
 
Tussen GoFish en According To You draait dj Marcellus de boel aan elkaar.
 
Ook According To You staan in akoestische (en oude) formatie op het PAZ podium. Drummer Roald, die normaal ook de screams op zich neemt, geeft zijn stem een 'rustdag' en zingt verbazingwekkend mooi. Samen met Maikel, de zanger, is dit niet altijd even zuiver, maar over het algemeen een vrij goede combinatie. De keus om Roald tegenwoordig in de normale formatie te laten zingen is dus ook niet verkeerd gemaakt. Het is leuk om te zien hoe de nummers die normaal emo klinken, ook een heerlijk zomers muziekje kunnen zijn. Bij het laatste nummer schrijf ik na een halve minuut al op: "Lekkere afsluiter!" helaas moet ik hier "dacht ik." achter schrijven, het nummer gaat helemaal fout. Toch blijven de jongens lachen en bieden nog aan, omdat ze nog tijd over hebben, één van de nummers nog een keer te spelen. Maar helaas, ze stoppen er mee.
 
Als ze aan het opruimen zijn loop ik naar Tim, de gitarist, toe, en vraag of ze het nummer misschien toch nog een keer over kunnen doen. "Als je de anderen ook kan overtuigen doen we het!" antwoordt hij. Dus probeer ik ook de andere bandleden te overtuigen. Resultaat: een privéoptreden voor de 3VOOR12/Zeeland crew op de keien (bijna in zee)!
 
Als afsluiter staat de Braziliaanse band Orquestra Do Fuba op het affiche. De band uit Sao Paulo speelt funky samba en bossa nova vermengt met een zomerse ska sound. Hoewel in combinatie met de PAZ bandjes het een beetje uit de toon valt blijft het publiek enthousiast en wordt het een mooie afsluiter van de dag.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland