Noisy meets Di Stefano

5e interview met Zeeuwse dj

Tekst: Noisy Lois, Foto: Andre Joosse ,

In het kader van het in kaart brengen van Zeeuwse DJs en producers, zal mademoiselle Noisy elke maand 2 Zeeuwse DJs en/of producers interviewen. Dit keer dj Di Stefano.

5e interview met Zeeuwse dj

Wie is Di Stefano?
Dat je niet altijd op hele jonge leeftijd hoeft te beginnen om te kunnen deejayen, bewijst de 30-jarige Stefan Mansier alias Di Stefano uit Goes. Nog maar een paar jaar geleden is hij aan het dj avontuur begonnen. Bekend van de succesvolle Vleez Noch Viz feestjes uit Goes, waar hij draaide en tevens organisator van is. Binnenkort draait hij op het Groove To Chill Festival wat 1 augustus plaats zal vinden in Vlissingen.

Wat voor muziekstijl draai je en wat voor apparatuur gebruik je?
De muziekstijl die ik draai kan het best omschreven worden als beukende electro-house. De nummers die ik draai bevatten vaak een dosis volume, flinke bass en groove. Het moet in ieder geval lekker dansbaar zijn. Ik draai met Numark Decks, voornamelijk CD en gebruik een Pioneer 700 mixer.

Bepaal je van tevoren welke nummers je gaat draaien?
Nee, niet echt, alleen de eerste plaat, die vaak wel. Een goed openingsnummer vind ik erg belangrijk, dus dat zoek ik wel uit, daarna is het ‘go with flow’ als het ware. Natuurlijk heb ik ongeveer wel een idee wat ik ga draaien, want ik draai graag nieuwe tracks, dus die heb ik dan natuurlijk van tevoren beluisterd, maar pas op de avond zelf bepaal ik in welke volgorde etc.

Hoe ga je met het publiek om?
Ik ben absoluut geen ‘crowd pleaser’. Ik introduceer graag nieuwe nummers, binnen mijn electro-house draaistijl die ik zelf goed vind en dan kijk ik hoe het publiek daarop reageert.

Vertel eens over de Vleez Noch Viz parties, hoe zijn jullie daarmee begonnen?
De allereerste editie van Vleez Noch Viz is een paar jaar geleden begonnen op een groot tuinfeest in Ovezande. Dat was tevens de eerste keer dat ik draaide. Er waren ongeveer 60 man aanwezig. We hadden enorme speakers neergezet en de muziek knalde er in hard volume uit. Het was gelijk een groot succes en we hebben toen besloten om dit vaker te gaan doen. Er zitten momenteel 4 mensen in de organisatie en elke kwartaal houden we een Vleez Noch Viz party in ’t Beest in Goes. Elke keer proberen we meer bezoekers aan te trekken en nodigen we verschillende deejays uit, vaak afkomstig uit Zeeland, maar in de toekomst willen we ook deejays uit de rest van Nederland of Belgie uitnodigen.

In hoeverre kan jij je als dj handhaven in Zeeland en wat vind je van de dance scene hier?
Voor mij is deejayen een hobby. Ik werk in het dagelijks leven als systeem-beheerder en heb altijd al een passie gehad voor knopjes, dus toen de mogelijkheid bestond om op Vleez Noch Viz te draaien, heb ik dat gedaan en had toen gelijk de smaak te pakken. Wat betreft de dance scene in Zeeland, tja, er is hier veel hardcore/hardstyle en dat is niet echt mijn ding. Ik zou graag meer feestjes willen zien zoals bv. Rauw. Dat is ook een van de redenen waarom we met Vleez Noch Viz zijn begonnen. Gelukkig zijn er nog organisaties zoals Groove To Chill en binnenkort Audio Autopsy van ChampagNoise en Kaleidolicious die nieuw leven in de brouwerij brengen die net als Vleez Noch Viz niet gaan voor main-stream in de muziek maar voor het alternatieve dance circuit.
Wat ook een probleem in Zeeland is, is een goede locatie. Wij zouden het liefst een event organiseren die de hele nacht door gaat, maar vergunningen met instanties en gemeentes hier in Zeeland, maakt dat vrijwel onmogelijk. Goes wil zgn. cultuurstad zijn, maar zij verstaan onder cultuur voornamelijk theater, kunst etc., maar geen dance, terwijl dat toch eigenlijk ook een onderdeel van cultuur is. Af en toe zijn ze hier in Zeeland op dat gebied nog wat wereld-vreemd helaas. Hopelijk verandert dat ooit.

Wat is je favoriete plaat aller tijden?
Uhh, moet het perse dance zijn?(Ik: Nee) Dan zeg ik: Stranglers – Golden Brown

Wat is je favoriete plaat van nu?
Mujava - Township Funk (Sinden remix). Ik zag laatst Ellen Allien in Petrol, Antwerpen deze track ook draaien. Geweldig!

Naast wie zou je graag in de dj booth willen staan?
Met de uit Frankrijk afkomstige dj Vitalic. Ik heb enorm veel bewondering voor deze man. Hij heeft zijn eigen sound weten te creeren, doordat hij rare geluidjes er doorheen gooit en dan verrast hij het publiek ineens door bv. een polkanummer in te mixen. In zijn muziek zit zoveel energie, daar ga je bij wijze van spreken harder door rijden.
 
In welke club zou je het liefst willen draaien?
Culture Club in Gent, Belgie, maar ook lijkt het me geweldig om in de Melkweg of Paradiso te mogen draaien.

Waar kunnen we je mixes beluisteren?
fairtilizer.com/users/distefano