Muzikale vierde dag op Onderstroom Muzikale vierde dag op Onderstroom

Antwerp Gypsy Ska Orkestra en Yevgueni sluiten zonnige dag af

, Foto's: Sjoerd Schunselaar, Richard van Belzen en Merel Verspuy

Muzikale vierde dag op Onderstroom

Antwerp Gypsy Ska Orkestra en Yevgueni sluiten zonnige dag af

Foto's: Sjoerd Schunselaar, Richard van Belzen en Merel Verspuy ,

Dat ook de muziek een prominente plaats op het Onderstroom festival heeft blijkt zeker maar weer op de vierde dag van het festival: Kissmekillme, Vlaamse popband Yevgueni, Monofocus en het Antwerp Gypsy Ska Orkestra bemensen de Onderstoom podia.

Antwerp Gypsy Ska Orkestra en Yevgueni sluiten zonnige dag af

Dat ook de muziek een prominente plaats op het Onderstroom festival heeft blijkt zeker maar weer op de vierde dag van het festival. Naast het PopAanZee podium dat een avondvullend programma heeft is er ook op het grote podium en de tent genoeg te luisteren voor de muziek liefhebber.
 
Al in de middag wordt de dag geopend door Kissmekillme. De band, met als hoofdpersonen de broers Popma, speelt soulvolle popmuziek. Helaas is vanwege het stralende weer het publiek massaal richting strand vertrokken en speelt de band voor slechts enkele toeschouwers.
 
De Vlaamse popband Yevgueni trekt meer publiek met hun muziek. Met hun leuke en soms humoristische teksten blijf je luisteren naar de band. De band doet een beetje denken aan Gorki, maar dan in de brave versie. In ieder geval een mooie afsluiter van een zonovergotene dag aan de kust.
 
Aan de Groene Boulevard wordt de avond gevuld door optredens van Monofocus en het Antwerp Gypsy Ska Orkestra. Het driekoppige Franse Monofocus speelt een wat aparte stijl die het beste valt te omschrijven als electro-blues maar een duidelijkere omschrijving is: dansbaar. De wat vreemde muziekstijl is ontwikkeld in het theater, de drie Fransozen vormen namelijk het theatergroepje 2 Rien Merci.
 
Met de eerste noten van het Antwerp Gypsy Ska Orkestra gaan ook gelijk de eerste voetjes van de vloer en begint er een feestoptreden. Punk, Balkan en vele andere Oost-Europese stijlen worden in een lekker sausje van ska geserveerd. Het publiek smult en na 5 kwartier laat de band hen uitgeput en oververhit achter.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland