Jong en oud op Muziekfestival Pastorale Jong en oud op Muziekfestival Pastorale

Pastorale au Parvis te Nisse

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto’s: Remy van de Guchte

Jong en oud op Muziekfestival Pastorale

Pastorale au Parvis te Nisse

Tekst: Cathelijne de Groen Foto’s: Remy van de Guchte ,

De 14de editie van Pastorale au Parvis zit erop. Op 10 juli werden diverse optredens verzorgd in de kerk van Nisse.

Pastorale au Parvis te Nisse

Pastorale au Parvis, nee het heeft niets met de kerk te maken. ‘Pastorale’ betekent herderslied, ‘au parvis’ op het dorpsplein.
In het kleine dorpje Nisse wordt alweer de 14de editie van Pastorale au Parvis georganiseerd, een veelzijdig tweedaags festival. De eerste avond van het festival bestaat uit een aantal kerkconcerten. Een mooie locatie om eens ander publiek te ontvangen dan de gebruikelijke zondagse gasten.

Jay Minor & The Early Birds kom je ook overal tegen, dus uiteraard ook in Nisse. Halverwege de kerk is een podium opgesteld voor de akoestische acts van vanavond. Voorin de kerk mogen Triskell en Quatro Ventos voor de preekstoel hun kunstjes vertonen. Dit heeft meer weg van een serieuze kerkdienst dan van lekker ontspannen met een drankje wat muziek luisteren. Zodra er een woord gesproken wordt, komen er vingertjes omhoog dat men stil moet zijn. Gij zult niet spreken. Gelukkig kan er wel lekker ontspannen genoten worden tijdens het verassende akoestisch optreden van Smout, het is weer eens wat anders. Grouse sluit de avond af, akoestisch als trio.

Het contrast van deze avond lijkt toch wat te groot om het verschillende publiek samen te brengen. Afzonderlijk is er genoten van de optredens, maar voor deze avond blijft het een beetje bij ‘ieder zijn meug’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland