Cool as Fonzie op Onderstroom Cool as Fonzie op Onderstroom

Alleen het coverband imago staat Vota Fonzie nog in de weg

, Tekst: Andre Joosse, Foto's: Sjoerd Schunselaar

Cool as Fonzie op Onderstroom

Alleen het coverband imago staat Vota Fonzie nog in de weg

Tekst: Andre Joosse, Foto's: Sjoerd Schunselaar ,

Happy Days in de fetivaltent van Onderstroom, Vota Fonzie doet het publike swingen met een niet alledaagse sound.

Alleen het coverband imago staat Vota Fonzie nog in de weg

Met een klassieke Citroen DS als tourauto zet je als band al snel een ‘coole’ entree. Of de band ook cool as Fonzie klinkt is nog even afwachten, eerst worden zorgvuldig de instrumenten op het podium geïnstalleerd. Naast de gitaren, basgitaar en drums worden ook toetsen en blaasinstrumenten uit de DS gehaald.
 
Vota Fonzie, inderdaad vernoemd naar het Happy Days karakter is een acht koppige band uit Zeeland. Begonnen als schoolband van een Goes’ lyceum en inmiddels met een nieuwe drummer en zangeres op tournee.
 
De leeftijd van de bandleden ligt nog onder de 20, maar Vota Fonzie klinkt muzikaal erg volwassen. Een frisse mix van blues en rock-n-roll en de jazzy stem van zangeres Marleen maakt het een niet alledaagse band. Terwijl de band meer op de achtergrond staat profileert Marleen zich als volwaardige frontvrouw en zorgt er voor dat de hele festivaltent swingt op de vrolijke muziek.
 
De set is helaas nog redelijk gevuld met covers, erg jammer, want een imago als coverband kan de weg naar de grotere podia wel eens in de weg staan. De eigen nummers klinken gelukkig net zo lekker als de covers en worden nog enthousiaster gespeeld.
 
De aankondiging in het programmaboekje van het festival noemt de band “zonder twijfel een van de beste bands uit Zeeland”. Toch zal met een demo-cd en enkele grote optredens de twijfel bij het grote publiek nog weg genomen moeten worden, maar dat de band goed op weg is staat vast!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland