Beef sluit het seizoen van De Piek in reggaestijl af Beef sluit het seizoen van De Piek in reggaestijl af

Beef: “dit is geen afscheidstournee, maar een break”

, Tekst: Jamie Scherbeijn Foto’s: Niels Davidse en Richard van Belzen

Beef sluit het seizoen van De Piek in reggaestijl af

Beef: “dit is geen afscheidstournee, maar een break”

Tekst: Jamie Scherbeijn Foto’s: Niels Davidse en Richard van Belzen ,

Beef stopt. Wat? Ja, je leest het goed, maar helemaal stoppen doen ze niet. Na 10 jaar toeren houdt Nederlands meest bekende reggaeband een sabbatical van september 2009 tot 2011. Afgelopen vrijdag werd er samen met Soundsystem UnitedSounds een swingend reggae feest neergezet in de Piek, Vlissingen.

Beef: “dit is geen afscheidstournee, maar een break”

Rond half tien lopen we de zaal binnen en zien al redelijk wat mensen swingen op de plaatjes van Soundsystem UnitedSounds. Zij wordt gevormd door het duo RasDré en Sista Taki. Met hun roots & culture reggae-dancehall-sound spelen ze al meer dan 10 jaar in vele zalen en op verscheidene festivals in binnen- en buitenland. Er hangt gelijk een relaxte sfeer in de Piek; de toon is gezet.

Dan komt Beef het podium op. Voordat ze beginnen maakt zanger, Pieter Both, gelijk duidelijk dat dit geen afscheidstournee is, maar dat het om een break gaat van 2 jaar. Hij belooft dat alle “favourite tunes” vanavond de revue passeren; het reggae feest barst los.

Jammer genoeg zijn The Special Request Horns er niet bij, maar dat mag de pret niet drukken. Vanaf het eerste nummer gaat het dak eraf. De band heeft overduidelijk plezier en dit werkt aanstekelijk op het publiek. De zaal is tot de nok toe gevuld en er heerst een subtropische temperatuur, je zou bijna denken dat we in Jamaica zitten.


Een mix van oude en nieuwe nummers wordt afgewisseld met covers van reggae koning Bob Marley. Lead gitarist, Twan van Gerven, zorgt tussendoor voor wat afwisseling met zijn rock solo’s en ook de zang van rhythm gitarist, Bram Wouters, slaat goed aan bij het dansende publiek.
Na ruim een uur spelen houdt Beef het voor gezien en het publiek schreeuwt om meer, en terecht. Ze krijgen hun zin want na 5 minuten betreden ze het podium weer om nog een toegift te geven van zeker 20 minuten. Tijdens de cover van Krezip’s “I would stay“ wordt er volop meegeblèrd door het publiek. Maar dan komt er toch echt een eind aan de reggae/ska show van Beef.

Na Beef pakt Soundsystem UnitedSounds de draad weer op voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen van reggae muziek. De Piek heeft met Beef een mooie afsluiter gevonden van het seizoen. Nu maar hopen dat die sabbatical van Beef snel voorbij is, want Beef is Nederlands trots wanneer het gaat om reggae muziek van eigen bodem.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland