Omroep Zeeland presenteert de Zeeuwse Top 40

Derde editie wordt op hemelvaartsdag uitgezonden

Tekst: Justin Faase ,

Op 21 mei, Hemelvaartsdag, is de uitzending van Omroep Zeeland gewijd aan de Zeeuwse Top 40. Dit jaar is de derde editie, nadat er vorig jaar al meer dan 2500 stemmen werden uitgebracht.

Derde editie wordt op hemelvaartsdag uitgezonden

Ieder zichzelf respecterend radiostation heeft een eigen top zoveel. Zo ook Omroep Zeeland. Op 21 mei, Hemelvaartsdag, is de uitzending gewijd aan de Zeeuwse Top 40. Dit jaar is de derde editie, nadat er vorig jaar al meer dan 2500 stemmen werden uitgebracht. Op de site van Omroep Zeeland kan de liefhebber zijn stem uitbrengen.

De Zeeuwse top 40 wordt traditioneel gedomineerd door de grootste provinciale bands Bløf en Racoon. In plaats van de platgetreden keuzes is het amusanter om te kiezen voor de leukste titels. Wat Gaan We Nou Eten? van Anita & Ed haalde het vorig jaar ook al tot nummer 10. Softijsje van de bekende act Dønder doet het altijd goed bij de jongere Zeeuwen. Een Bolus Bie De Koffie kan niet ontbreken, ook niet wanneer Engel Reinhoudt het vertolkt. De Blues Sensation heeft het even helemaal Gehad Met De Randstad en Mexicaanse Hond van Champagne Charlie krijgt met de heersende varkensgriep opeens een hele andere betekenis.

Naast vijf keuzes uit de samengestelde lijst kan je één vrije keuze aangeven. Zo vond ik het verbazingwekkend dat de van oorsprong Zeeuwse band This Beautiful Mess niet tussen de vooropgezette selectie stond. De Editors van de lage landen verdienen meer krediet. Maar deze optie biedt de kiezer dus alsnog de kans zijn of haar favoriete band in het zonnetje te zetten. Wat te denken van de Mannenbroeders of Jay Minor?

De kiezer die zijn telefoonnummer durft achter te laten maakt kans op diverse prijzen. Naast een LCD-tv en mp3-spelers kan er een uniek miniconcert van een Zeeuwse act naar keuze in jouw eigen tuin gewonnen worden. En als je geen tuin hebt, willen ze ook vast in de woonkamer spelen. Bennie Hek & De Houdoe’s in de tuin, de gedachte alleen al!

Wat Omroep Zeeland goed aanpakt, zijn de mogelijkheden van interactiviteit en verschillende media. Zo wordt er in aanloop van de uitzending op radio, tv en internet iedere woensdag een tv-programma uitgezonden waarin zoveel mogelijk van de artiesten wordt getoond.  Helemaal uniek is de mogelijkheid om je eigen videoclip van één minuut bij een Zeeuws nummer naar keuze te maken, en misschien wordt deze uitgezonden op Omroep Zeeland TV. “One Minute of Eternal Fame” binnen handbereik. De videoclips kunnen tot 18 mei op de Hyves van De Zeeuwse Top 40 worden geplaatst.

Breng hier je stem uit!