Hit Me Tv en Fitting in de Piek

Het publiek is het unaniem eens: “Hit Me TV op Pinkpop!”

Tekst en foto’s: Andre Joosse ,

Dat het vierkoppige indierockbandje Hit Me TV goed aan de weg timmert was al duidelijk. Met twee 3FM hitjes op hun naam lieten ze hun kunsten live zien in de Piek te Vlissingen en Brogum in Zierikzee.

Dat het vierkoppige indierockbandje Hit Me TV goed aan de weg timmert is duidelijk. Met twee 3FM hitjes op hun naam mogen ze dit weekend hun kunsten live laten zien in de Piek te Vlissingen en Brogum in Zierikzee.

3voor12/Zeeland neemt een kijkje in de Piek. Bij binnenkomst blijkt het allemaal erg rustig in de Piek.

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Zierikzeese bandje Fitting. Deze in 2004 opgerichte 3-mans formatie is al een bekende naam in het Zeeuwse. Wanneer hun eerste nummer wordt ingezet is de zaal met net 15 man gevuld. Hun nummers klinken lekker rauw maar toch melodieus, jammer is alleen dat de zang wat achterblijft.

Wanneer Hit Me TV het podium oploopt komt langzaamaan het weinige publiek wat los. En na wat gestoei met de microfoonstandaard volgt ook de band. De vier Amsterdammers spelen dansbare gitaarrock dat doet denken aan Razorlight en The Killers.

Hit Me TV, een doorstart van de band Skip the Rush bestaat een jaar en heeft met het door Hooverphonic-oprichter Frank Duchene geproduceerde album een indrukwekkend debuut afgeleverd. Ook live komen de aanstekelijke songs goed tot zijn recht. Zanger Jaap Warmenhoven gebruikt het hele podium, springt op en af de drumkit en maakt het beeld helemaal compleet. De energie straalt er van af en hij krijgt het schamele publiek gelukkig nog in beweging.

Het publiek is het unaniem eens: “Hit Me TV op Pinkpop” wordt er geroepen. De band lijkt het hier helemaal mee eens te zijn. Dat deze band de halfvolle zaaltjes is ontgroeid moet nu duidelijk zijn!