Elle Bandita overruled alles en iedereen

Een vuige rockshow zet De Piek op zijn kop

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Elle Bandita is terug, met haar recente cd Queen Of Fools slaat ze duidelijk een andere weg in. De cassettes zijn verruild door een 4-koppige band. De electro sounds zijn nu goed verscholen achter een muur van gitaren. Elle speelde met haar band in De Piek te Vlissingen.

Elle Bandita, in het dagelijkse leven Ryanne van Dorst, haar muzikale carrière begon bij Bad Candy, een meidenband bijeengebracht door Golden Earring’s Barry Hay. De pop-rock werd al snel verruild voor de all-girl rock’n roll punkband The Riplets.

Drie jaar geleden debuteerde Elle met haar ep Love Juice. Een mager meisje met een veel te grote mond, een gitaar en een stapel cassette bandjes met beats en samples.

Maar Elle is terug, met haar recente cd Queen Of Fools slaat ze duidelijk een andere weg in. De cassettes zijn verruild door een 4-koppige band. De electro sounds zijn nu goed verscholen achter een muur van gitaren. Het resultaat: een vuige rockshow die de zaal van De Piek op zijn kop zet. De band zet een geweldige rockshow neer, maar Elle Bandita overruled alles en iedereen.