Zaterdag 25 april staat de Spot in het teken van Because I'm a girl. Because I'm a Girl is een campagne van Plan Nederland waarin zij zich richt op meisjes en er voor zorgt dat deze naar school kunnen.

Zaterdag 25 april staat de Spot in het teken van Because I'm a girl. Because I'm a Girl is een campagne van Plan Nederland waarin zij zich richt op meisjes en er voor zorgt dat deze naar school kunnen. Hiervoor bouwt ze scholen en leidt ze leerkrachten op. De avond wordt georganiseerd door de Roosevelt Academy Student Association, Aqua Ad Vinum van Hogeschool Zeeland, De Spot & Vrijwilligers van Plan. Een benefiet voor en door jongeren.
Helaas blijken niet erg veel jongeren af te komen op dit nobele doel en is de zaal bij de start nog niet half gevuld, en dat terwijl de opleidingen bij elkaar toch ruim 4600 studenten herbergen.

Danny Vera bijt het spits af met zijn mix van roots muziek. Even lijkt Danny te starten met "I'm just a girl" van No Doubt, maar dit is de eerste van vele grapjes en verhalen tussen de nummers door; verhalen over zijn buurjongetje dat overleed toen hij elf was, het ontdekken dat zijn vroegere scheidkundeleraar achter de bar staat en een Chinese metafoor voor de dood weet hij te mixen met zijn muziek. Het publiek luistert maar er komt pas enige reactie bij zijn laatste nummers, twee bekende liedjes van Johnny Cash; Folsom Prison en Cocaine Blues.

Na Danny is het woord aan een van de vele vrijwilligers van Plan, die uitlegt wat de campagne inhoudt. Een van de andere lopende acties was de estafette van amazones, een estafette die begon in Tilburg en eindigde in Middelburg en € 3200 euro opbrengt voor het goede doel.

Soulism bestijgt het podium om verschillende soulcovers te spelen. De band speelt veel nummers van bekende oude en nieuwe artiesten en zort hier en daar voor wat kleine danspasjes. Muzikaal gezien is het weinig bijzonders en de zangeres lijkt slecht bij stem te zijn. Ook de gekozen covers tonen weinig creativiteit.

het vijf jaar oude Bluem pakken het gelukkig anders aan. Deze vier Zeeuws-Vlaamse jongens spelen muziek die het best omschreven kan worden als stevige pop-rock. Op het podium is te zien waarom deze band hoge ogen gooit op verschillende talentenwedstrijden in Zeeland (de Zeeuwsche Belofte (publieksprijs), 2nd Influenz (hoofdprijs) en Hooikoorts (finalist). Muzikaal zit het goed in elkaar en het enthousiasme en energie is duidelijk bij de bandleden te vinden.

De eer is aan dj Vindictiv om de avond af te sluiten. deze Middelburgse turntablist is bekend van onder andere dj Grazzhoppa's DJ bigband. Vandaag doet hij het in zijn eentje, en laat horen dat hij ook in zijn eentje de remmen los kan laten gaan. Bekende en minder bekende tracks komen voorbij en klassiekers van the Prodigy en vele anderen worden in de beats gemixed.